Nito-leder åpnet konferanse

Nito-leder åpnet konferanse
NY RAPPORT: NITO-president Marit Stykket åpner klimakonferansen i København. Senere skal en klimarapport laget av en rekke ingeniørorganisasjoner legges fram. Bilde: NITO

Verdens ingeniører har alliert seg for å få klimadebatten ned på jorden.

I dag åpnet norske NITOs president Marit Stykket klimakonferansen Future Climate Engineering Solutions i København.

i København. KLIMAPLAN: Norske NITO og president Marit Stykket har lagt fram en plan for hvordan Norge kan kutte i klimagassutslippene. Nå er rapportene fra mange land samlet i en felles rapport.

– Ingeniørene har den nødvendige kompetansen for å finne de gode løsningene med maksimum effekt på klima, og minst mulig effekt på det daglige liv, sa Stykket ifølge en pressemelding fra NITO.

Samler ingeniørene

Konferansen samler ingeniørorganisasjoner fra en rekke land, som har satt sammen sine ulike rapporter til ett felles innspill som skal gis til klimaforhandlerne i København. Den felles rapporten skal legges fram i dag kl. 13.

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet om NITOs plan for norske utslipp: Les saken her

– Månedene vi går inn i kan vise seg å være de viktigste månedene noensinne for det globale klimaet, sier Stykket til konferansedeltakerne.

Trenger mer energi

Energibehovet i verden øker, og derfor vil det bli behov for flere og nye energikilder, mener hun.

– Uavhengig av om man har tillit til FNs klimapanel eller er klimaskeptiker, er tiden inne for å satse på alternativ energi. Skal dette bli den nye oljen for Norge i framtiden, må det satses betydelig mer enn i dag. Det finnes ikke ett eneste norsk parti som er uenig med meg i dette.

Hun ønsker mer enighet i norsk klimapolitikk.

– Hvis Norge skal bli gode på alternativ energi i fremtiden kan vi ikke bruke all vår tid på det vi er uenige om.

Les mer om: