Nissene får fiberkommunikasjon

STORE PLANER: Familieparken Blånisselandet i Målselv skal etter fire år med drift ha minst 100.000 besøkende årlig. Smånissene på bildet tar oppstyret med stor ro, og ser heller fram til barne-TV på fiber! (Bilde: Trond Heggelund)
Fiber gir blant annet raskere internettoppkobling. (Bilde: Arkivfoto)
  • datatele

Nisser i nord

Selskapet Blånisselandet i Målselv ASA ble etablert i november 2005 og har så langt blitt kapitalisert gjennom Målselv Utvikling, som har stått for nødvendig prosjektering og formalisering av rettigheter.

Troms Kraft Fiber er først i Norge med å bygge ut et åpent digitalt nett, basert på fiberoptikk.

Avtalen klar

Nå har Målselv Utvikling og Troms Kraft Fiber inngått en avtale om levering av Bynett til området Målselv Fjellandsby/Myrefjell som er under utvikling i Indre Troms.

Også det planlagte skianlegget og Blånisseland skal kobles opp til Bynettet.

Første familiepark i nord

Blånisselandet i Målselv skal samlokaliseres med Målselv Fjellandsby. Dette blir den første, store familieparken i nord.

- Den infrastrukturen Bynettet representerer er viktig både for våre hyttekunder i Myrefjell, og for den forretningsvirksomheten som skal drives i området, sier styreleder Even Hegbom i Målselv Utvikling.

Det er de 220 første hyttene, samt 80 boliger/enheter i bygda, som skal få anledning til å koble seg på det superraske fiberoptiske Bynettet.

Bynett for landsbygda

- Dette er en viktig kontrakt for oss, ikke minst fordi det understreker at Bynettet er noe som skal bygges ut i hele vårt konsesjonsområde, ikke bare i Tromsø, sier administrerende direktør Kurt Jan Jensen i Troms Kraft Fiber.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå