MOTOR

Nissan med skrue løs

2. feb. 2010 - 16:29

Toyota er inne i en massiv tilbakekallingskampanje for å reparere gasspedaler som kan henge seg opp.

Les: Denne gasspedalen kan henge seg opp

Både X-trail og Qashqai

For den japanske konkurrenten Nissan er det styringen som er problemet på to av bestselgerne, SUV-ene X-trail og Qashqai.

VG omtalte i forrige uke at styrefeilen var oppdaget på X-trail-modeller produsert mellom 24. november 2006 og juli 2009.

I dag skriver svenske Aftonbladet at den samme feilen er oppdaget på Qashqai.

Ifølge VG er det 6.000 biler i Norge produsert mellom november 2006 og juni 2009 har produksjonsfeilen. Den gjelder både Qashqai og 7-seteren Qashqai +2.

Produsenten sier opplyser at det er en enkel reparasjon som må gjøres på bilene – de må påmonteres en plate som låser en mutter i styringen, slik at denne ikke løsner.

Skrue løs

I skrivet til de norske eierne av en X-trail modellserie 31 som tilbakekalles beskrives feilen slik:

«Kvalitetsovervåking har avdekket at forspennet til mutteren over tannstangstyringens pinjonglager kan avta over tid. Dermed kan det hende at mutteren ikke holder seg i den stilling den hadde da den ble skrudd til. Følgen kan bli at det oppstår unormal dødgang som kjennes gjennom rattet og som høres når dette beveges fra side til side. Fortsatt bruk av bilen etter at dødgang har oppstått, kan i ytterste konsekvens medføre at dødgangen utvikler seg slik at bilen mister styringen».

– Kan dødgangen kjennes gjennom noe annet enn rattet? Enklere og tydeligere kan men vel ikke be deg komme innom med bilen slik at de kan kontrollere en mutter som kan være løs å muligens gi deg (ikke bilen!) problemer med styringen, skriver en TU-leser til Teknisk Ukeblad.

Nissan Qashqai produsert mellom 2006 og 2009 kan ha styreproblemer. Foto: Nissan

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.