OLJE OG GASS

Nisjeselskaper slår seg sammen

ARBEIDSRO: Med solide og langsiktige eiere får Add Energy arbeidsro gjennom finanskrisen. ¿ Vi skal benytte tiden til å posisjonere oss godt i markedet, sier Stig H. Christiansen (høyre). Ellen M. Walvik (venstre) er koordinator for personal og marked i den nye gruppen, mens Geir Husdal er administrerende direktør i Add Novatech.
ARBEIDSRO: Med solide og langsiktige eiere får Add Energy arbeidsro gjennom finanskrisen. ¿ Vi skal benytte tiden til å posisjonere oss godt i markedet, sier Stig H. Christiansen (høyre). Ellen M. Walvik (venstre) er koordinator for personal og marked i den nye gruppen, mens Geir Husdal er administrerende direktør i Add Novatech. Bilde: Erik Jørgensen
Mari Hult
13. mars 2009 - 07:25

Add Energy Group



  • Lansert 25. november 2008
  • Eierfondet Progressus står bak oppkjøpet av de bedriftene som til sammen utgjør Add Energy.
  • Har hovedkontor i iPark i Stavanger, samt kontorer på Forus og Billingstad.

Består av følgende selskaper:

  • Add Vestdrill (Vestdrill AS)
  • Add Upstream (Upstream Management AS)
  • Add Novatech (Novatech AS)
  • Add Wellflow (Wellflow Dynamics AS)
  • Add Safety (Forus Beredskap)
  • Add Falcon (Falcon Ocean AS)
  • Add Penta (Penta Management AS).

STAVANGER: Add Energy er blitt til gjennom sammenslåingen av sju mindre selskaper.

Med kjerneområdene regularitet, utvinning, sikring, utslippsreduksjon og kostnadsaktivitet satser de på å dekke hele verdikjeden innen olje og gass.

Gruppen så dagens lys i november, midt i den mørkeste finanskrisetiden.

Ingen krisetegn

– Jeg så ikke at den kom, for å være ærlig, sier Stig H. Christiansen. Ifølge toppsjefen i den nye gruppen lå den fundamentale troen på at verden vil ha behov for olje og gass fremover i bunnen for sammenslåingen.

– Utover dette baserte vi oss på to viktige drivere. Vi så at oljeselskaper ønsker å forholde seg til større, toneangivende leverandører. De må ha en størrelse og soliditet som gjør at vi kan vite at de er der i dag, i morgen og også neste år. Den andre driveren er at et sammensatt selskap med flere kompetanseområder, og evne til å tilby nye og større utfordringer, vil være i stand til å tiltrekke seg og beholde de flinkeste fagfolkene.

I oppstartsfasen ble markedet gjennomsøkt for virksomheter med gode markedsposisjoner. Målet var å finne bedrifter som var gode hver for seg, men som kunne bli enda bedre satt sammen i en gruppe.

Utfyller hverandre

– I sum har vi fått en gruppe med flere selvstendige selskaper, som også kan utfylle hverandre innen flere kompetanseområder. Dette gjør at vi kan være gode i noen utvalgte nisjer, sier Christiansen.

Et eksempel på et slikt nisjeselskap er Novatech, som var et av de første selskapene inn i Add.

– Vi jobber med miljø knyttet til kontroll og reduksjon av utslipp, sier Geir Husdal, medgründer og administrerende direktør. Selskapet ble startet i 1986, og består av 21 ansatte. For dem betød sammenslåingen en anledning til å nå nye kundegrupper.

– Gjennom samarbeidet mellom selskapene i Add Energy-gruppen har vi fått nye muligheter. Vi får nå sjanse til å utvikle nye produkter og tjenester gjennom kombinasjonen av den kunnskapen som befinner seg i de enkelte selskapene.

Får arbeidsro

Nedgangstidene ser Add på som en mulighet for selskapet.

– Vi skal benytte dem til å posisjonere oss godt i markedet, ved å være fokuserte og nisjeorienterte, sier Christiansen.

– Noe annet som gjør at vi står sterkt nå, er at vi har solide og langsiktige eiere. Vi får arbeidsro, også for å se etter sjanser for å knytte til oss nye selskaper. Solide rammer gir oss muligheter til å benytte nedgangstiden til å posisjonere oss riktig for neste oppgang.

– Det vi har lært fra forrige krise, er å ta vare på de flinke folkene i organisasjonen, supplerer Ellen M. Walvik, koordinator for personal og marked.



Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.