T2

Nikons nye toppmodell har ISO opptil 409.600

Mørkets konge?

Toppmodell: Nikon D4s er ventet til Norge i mars.
Toppmodell: Nikon D4s er ventet til Norge i mars.
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
25. feb. 2014 - 09:31

Nikon og Canon er fortsatt kongene på haugen når det kommer til profesjonelle speilreflekskameraer, og i natt kom førstnevnte med sin nye toppmodell D4s.

Som navnet antyder er det mer en oppgradering av to-åringen D4 enn noe helt nytt, men enkelte spennende nyheter har de likevel fått plass til.

Lysfølsomt

Mest ekstremt er lysfølsomheten, med hele 409.600 ISO (hi-4) som høyeste mulige innstilling. Dette er riktignok som ukalibrert ekstra-innstilling, og det er ingen garantier for bildekvaliteten på slike innstillinger.

Det vil ventelig være langt dårligere enn vanlige avisbilder, men noe bedre enn hulemalerier og fri fantasi. Standard maks-innstilling er 25600, ett trinn høyere enn D4 og ett trinn lavere enn Canon 1D X.

Tester vil vise hvordan ytelsen er på de mer normale ISO-områdene, som 1600 og 3200 ISO.

Les også: Sonys nye flaggskip tar 4K-video

Video

D4s byr ikke på de store video-nyhetene, men doblet framerate vil mange sette pris på. Noe 4K-video får vi ikke se i denne generasjonen heller.

Ellers byr Nikon på bedre autofokus-funksjoner, raskere prosessor, timelapse-funksjon med 9999 eksponeringer og "smoothening"-funksjon, samt 11 bilder i sekundet med full autofokus.

XQD-kort

Noe overraskende beholder D4s en kortplass for det lite utbredte XQD-kortet, men har selvsagt også plass til et CF-kort.

Nikon D4s er ventet til Norge tidlig neste måned, til en pris på omtrent 55.400 kroner inkl mva.

Les også:

Dette kortet lagrer 128 GB

Samsung lanserte Galaxy S5  

10 teknologier som aldri tok av  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.