Nikon utvider Coolpix-serien

Nikon utvider Coolpix-serien
P7100 er Nikons nye flaggskip i Coolpix-serien. Bilde: Nikon

Ifølge norgessjef Bjørn Mangset i Nikon bygger de nå ut dette til en komplett kameraserie som skal dekke alle behov.

– Vi er blitt markedsleder i Europa på kompaktsiden og har beveget oss fra ti femten prosent, sier Mangset.

FeltkameraNikon AW100.

Feltkamera

Nikon skal for alvor inn på fotomarkedet til barskingene. AW100 kommer i fulle camo-farger, eller sort og oransje som alternativ for de mer sivile.

Kameraet er vanntett ned til 10 meter, det er støtsikkert, tåler fall fra 1,5 meters høyde og det skal tåle ti minusgrader. Vi kan også merke oss innebygget kompass og GPS.

Selv om kameraet ikke er skrudd på, så registrerer det hvert minutt hvor det befinner seg og lager et spor man kan se på kartet. Til og med innebygget verdenskart på et passe detaljert nivå er på plass.

En egen actionknapp på siden gjør at man kan starte det med hansker på, og det kan styres med håndbevegelser. Det har 16 megapiksler, fem ganger zoom og kan som stadig flere kompaktkameraer ta video i full HD.

Vi får også nevne to mikrofoner og stereolyd og at det kan det knipse 9,5 bilder i sekundet. 2.990 kroner er prisen

Ekspertkompakt

I den litt mindre kompakte enden av kompaktsegmentet finner vi nye P7100.

Det kommer med en kombinasjon av sensor og prosessor som gjør det mulig å ta gode bilder under veldig dårlige lysforhold.

Nikon har valg å stoppe på 10 megapiksler, slik at man får inn mest mulig lys inn på hvert bildepunkt.

Kameraet, som ikke er av de lekreste vi har lagt øyne på, har som så mange andre fått en masse effektmuligheter for dem som vil bruke kameraet til å style opp bildene uten å åpne PC-en.

Det har 7,1x zoom, optisk stabilisering og kan ta video i 720P. Litt puslete, det siste i dag. Spesielt når det koster 4690 kroner.

Les også: 24 megapiksler fra Sony

BilligNikon Coolpix 6150.

Billig

I den mer konvensjonelle klassen finner vi Coolpix 6150 med 7x zoom. Nikon har lagt seg i selene for å få skarpe bilder.

Både optisk og elektronisk stabilisering, høy lysfølsomhet kombinert med mye bedre blitskontroll sørger for det. Selvfølgelig finner vi også masse effekter som få bruker, men som alle produsenter med respekt med seg selv må ha med på spesifikasjonslisten.

Vi nevner også en sensor på 16 megapiksler, tykkelse på bare 21,6 mm og litt skuffende 720P-video. Men prisen på bare 1490 kroner kan gjøre 6150 til en skikkelig storselger når det kommer 22. september.

LangsyntNikon S8200.

Langsynt

Nye Coolpix S8200 kan tilby hele 14x optisk zoom. Fra 28 til 350 mm. Og Nikon lover at de har lagt mye jobb i linsene som utgjør objektivet.

Det har også en 16 MP-sensor og er utstyrt med noe Nikon kaller en motivsøkende autofokus. Det betyr at kameraet ikke nødvendigvis fokuserer på det nærmeste motivet, men det analyserer hva brukeren prøver å ta bilde av og fokusere på det.

S8200 kan ta fem bilder i serie i full oppløsning på under ett sekund. Det starter på et sekund og autofokuserer på bare 0,35 sek.

I tillegg har det en utløserforsinkelse på bare et kvart sekund. I denne zoomkongen får man også video i Full HD til en pris på 2590 kroner.

AnoreksiNikon S100.

Anoreksi

Coolpix S100 er laget for å være tynt og lekkert. Med 18 mm tykkelse og hele 3,5 tommer skjerm kan denne modellen med 16 megapiksler være et godt valg for de som ikke vil at lomma skal bule.

Dette kan også ta 3D-bilder uten å ha to objektiver. Det skjer ved at du må hjelpe kameraet ved å flytte det litt til siden slik at det kan ta et nytt bilde bra en annen vinkel.

Riktig innovativt. Prisen blir 2290.

Med projektorNikon S1200.

Med projektor

Nikon her lenge hatt kameraer med innebygget projektor. Nye S1200 er nå utstyrt med en DLP-brikke og kan vise bilder på veggen med en lysstyrke på 20 ANSI-lumen eller man kan vise videoer fra nettet om man vil.

Kameraet, som har 5X zoom og en sensor på 14 megapiksler, er en potensiell vinner på enhver fest for 3690 kroner.

Les også:

Les mer om: