T2

Nikon med kamerarush

29. jan. 2008 - 14:35

Og som erkekonkurrenten er det programvaren som får mest, bokstavelig talt, fokus.

Nikon introduserer sju nye kompaktkameraer i prisklassen fra litt over tusenlappen og opp til 2790 kroner.

De ulike kameraene skiller seg selvfølgelig i megapiksler og tekniske data, men alle har fått den nye Expeed-prosessoren.

Les også:

Lekre bilder

Den har fått mindre strømforbruk, er kraftig nok til å kjøre alle de funksjonene som utviklerne dynger på i konkurransen om å se mest mulig lekkert for kundene og selvfølgelig ta de lekreste bildene.

Ansiktsgjenkjenning er en sentral funksjon og enkelte av modellene kan gjenkjenne opptil 12 personer i samme bilde for å optimalisere fokus og andre kamerafunksjoner.

Kontrasthjelp

Selvfølgelig fjerner prosessoren røde øyne. Men mer genialt er bildeanalysen som tar for seg motiver med høy kontrast og letter opp områder som er blitt for mørke uten at det blåser ut de lyseste partiene.

Og selvfølgelig lesser de på med ulike programmer som er laget for å ta best mulig bilder av ulike motiver. Til og med et eget motiv for å ta bilder av mat finnes på en av modellene. Om det er veldig nyttig, får den enkelte bestemme.

Stødig hjelp

En god del nyheter er helt åpenbart nyttig for mange: Antiristefunksjon, som er en blender- og ISO-prioritering, forhindrer uskarpe bilder.

"Best shot selector" er en annen genial finesse som tar inntil ti bilder og sletter de ni som er minst skarpe. Noen av kameraene har fått bildestabilisering. Den er elektronisk på de billigste og optisk på de dyreste.

Speil

Størst spenning har det vært knyttet til hva Nikon gjør på speilrefleks. D60 er det nye speilreflekskameraet for dem som er litt mer avanserte og ikke klarer seg med billigmodellen D40.

Dette er et veldig kompakt kamera som skal gi den gode Nikonfølelsen, hevder selskapet.

Det har fått bedre lysmåling og en ny, kraftigere bildeprosessor gir mye mindre støy i vanskelige situasjoner.

Sakte film

Utviklerne har også hatt sans for det morsomme. Kameraet kan produsere en "stop motion-film" direkte i kameraet ved å sette sammen flere bilder i en serie.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Det er kommet flere nye filtereffekter og automatisk rotering av portrettfoto.

Kameraet har også en rekke funksjoner for bildebehandling som gjør at brukerne ikke er så avhengige av å bruke PC-en. Active D-lighting gjør at bilder av kontrastfylte områder bevarer informasjonen i både høylyse og mørke partier.

Se:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.