T2

Nikon lanserer kamera med Android

Android, knøttliten størrelse og superzoom skal selge Nikons nye kompaktkameraer.

Minst kompakte kompakt: P7700 er Nikons nye superkamera i kompaktklassen.
Minst kompakte kompakt: P7700 er Nikons nye superkamera i kompaktklassen. Bilde: Nikon
22. aug. 2012 - 14:39

Markedet for kompaktkameraer presses stadig mer fra kameramobiler. I tillegg har svært mange allerede kjøpt både et og flere slike fra før.

Det ser nok kameraprodusentene på med gru, men Nikon prøver nå å bryte trenden ved å gjøre noe helt nytt.

Omvendt

Nye Coolpix S800c er noe så spesielt som et kamera med Android som operativsystem og wifi. Det kan gjøre det meste en mobiltelefon kan, utenom å snakke over mobilnettet, for det mangler SIM-kort.

Derimot kan brukerne logge seg på et trådløst nett og ha videosamtaler over Skype. Bruken av Android gjør det også lett å laste opp bilder til ulike tjenester på nettet som Instagram, Facebook eller sende dem som e-post.

I motsetning til vanlige kameramobiler kan den nye Coolpix-en vise til et skikkelig vidvinkelobjektiv med 10x zoom fra 25 til 250 mm.

Objektivet har åtte linseelementer og optisk stabilisering. Kameraet har en bakbelyst sensor på 10 megapiksler av en størrelse som burde kunne konkurrere ut det meste alle kameramobiler kan vise til.

Les også: Tar undervannsbilder uten å bli våt

Android-kamera: Nikon frir til nye brukere med Android-baserte Coolpix S800c.
Android-kamera: Nikon frir til nye brukere med Android-baserte Coolpix S800c.

Stor skjerm

Den 3,5 tommer store berøringsfølsomme OLED-skjermen er lett gjenkjennelig med sitt Android-grensesnitt.

Bruken av Android betyr selvfølgelig at kameraet har en ARM-prosessor, men til selve fotograferingen bruker Nikon sin egen optimaliserte bildeprosessor. Dette er ikke en telefon, men et kamera.

Coolpix S800c har panoramafunksjon og HDR, Full HD-video og det kan ta opp hurtigfilm med 240 bilder i sekundet. Prisen er 3390 kroner med veske.

Knøttet

En helt annen vri på kompaktkameraet er å gjøre det enda mer kompakt. Coolpix S01 veier fjærlette 96 gram og er mindre enn et kredittkort i ytre mål.

Det er verken tungt eller stort for et kamera som har 10 megapikslers sensor, 3x zoom, 2,5 tommer berøringsskjerm og som kan by på en del spesialeffekter.

Noen kompromisser blir det dog i en slik slankekur, og S01 har derfor ikke minnekort. Derimot er det 7,3 GB internminne tilgjengelig, noe som gir plass til 3000 bilder.

Bildene overføres og batteriet lades gjennom USB-kabelen. Prisen på 1290 kroner er også til å leve med. Kameraet fås i rosa i tillegg til mer konvensjonelle farger.

Les også: Canon hiver seg på speilløs-bølgen

Latterlig lite:Coolpix S01 tar ikke mye plass i lommer eller knøttsmå damevesker. Billig er det også.
Latterlig lite:Coolpix S01 tar ikke mye plass i lommer eller knøttsmå damevesker. Billig er det også.

En del større

For dem som vil ha et kompaktkamera i den ikke helt kompakte kategorien, men mer proffe segmentet, er P7700 et nytt alternativ. Her er det 7x zoom fordelt på hele 13 linser i objektivet og med en lysstyrke helt ned til blender 2.

Kameraet har en helt ny stor baksidebelyst 12 megapikslers sensor og det kan lagre bilder i RAW-format.

– Med dette kameraet introduserer vi et helt nytt nivå på bildekvaliteten i denne klassen. Gode bilder på høy ISO er noe nytt på kompaktsiden.  P7700 kan gå helt opp til ISO 6400, i tillegg til at det kan ta opptil åtte bilder i full oppløsning i serie., sier produktspesialist Jon Aasen i Nikon Norge .

Som den toppmodelenl 7700 er, har Nikon utstyrt kameraet med en rekke finesser og funksjoner slik som filming i Full HD og kontakt for en bedre mikrofon.

Kameraet har også muligheten til å styre eksterne blitser for dem som vil ha mer lys på motivet. Prisen på 4490 kroner gjør dette til et godt alternativ for mange som vurderer et speilreflekskamera.

Billig

Coolpix S er kameraet for alle som ikke vil gå nært innpå. Kroner 1990 er svært billig for et kamera med 12X optisk zoom, som denne ganske så kompakte nyheten kan skilte med.

En 16 megapikslers bakbelyst CMOS-sensor sørger for grei lysstyrke og kameraet har også et vell av ulike fargefiltre for dem som liker å leke seg med slikt.

Det har en motivsøkende sensor som gjetter seg til det du vil forevige, men du kan også trykke på skjermen for å lede fokus til riktig sted.

Les også: Sjekk oppløsningen på dette mobilkameraet!

Slik klipper du film med iPhone

Leica lanserer svart-hvitt-kamera

Snart norsk linse i mobilkameraene  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.