T2

Nikon kurtiserer speilentusiastene

Lanserer ny teknologi i sitt nye kamera rettet mot mellomsegmentet.

Ny Nikon:  D 7100 kommer i løpet av en måned
Ny Nikon: D 7100 kommer i løpet av en måned Bilde: Nikon

Speilrefleks vokser på bekostning av kompaktkameraer. I salgsverdi er forskjellen dramatisk. I fjor sto speilrefleksene for 53 prosent av verdien i markedet i Norden utenom Norge, hvor tallene ikke er klare ennå, men de ligger nok på samme nivå. 

Selv om antallet er mye mindre. Nikon ligger på litt over 50 prosent av dette markedet.

Derfor er det ikke rart at de store produsentene viser voldsom interesse for denne delen av fotomarkedet. De som har den tøffeste modellen kan høste mye fra mange betalingsvillige brukere.

Lynraskt

– D7100 er etterfølgeren til D7000 og kameraet for øyeblikket, sier produktspesialist i Nikon Norge, Jon Aasen.

Med en oppstartstid på 1/13 sekund og mulighet til å ta 6 bilder i sekundet går man ikke glipp av de viktige situasjonene.

Og en lukkertid på helt ned i 1/8000 sekund er det lynraskt og kan fryse alle slags situasjoner enten det er innen sport eller fugler i flukt. Ikke bare i dagslys.

Dette kameraet kan forevige situasjoner med fart også når det er lite lys. Kameraet er bygget værsikkert og med det mener de duskregn, ikke den tyngre sorten.

Les også: Nikon lanserer kamera med Android

Ny sensor

I følge Nikon er den nyutviklede CMOS-sensoren på 24,1 MP er blitt så bra at den ikke trenger lavpassfilter som har vært vanlig til nå. Slik filtrering kan ødelegge noe av detaljene i bildet.

Sensoren tåler også å bli presset opp i ISO 25 600 og Nikon skryter av et enda bedre dynamikkområde.

 Den skal også levere fra seg data raskere enn tidligere slik at man kan ta mange bilder etter hverandre.

Frister: Produktspesialist i Nikon Norge, Jon Aasen, tror det nye mellomsegmentkameraet sine egenskaper vil appellere til avanserte fotoentusiaster
Frister: Produktspesialist i Nikon Norge, Jon Aasen, tror det nye mellomsegmentkameraet sine egenskaper vil appellere til avanserte fotoentusiaster Odd R. Valmot

Proffmåling

D 7100 har arvet de samme algoritmene som Nikon har utstyrt proffmodellen D4 med. Målingen foregår med en 51 punkts autofokusmodul som dekker hele bildeformatet i bredden.

Den kan finne fokus under svært dårlige lysforhold og kan bruke ett målepunkt, to, 21 eller alle 51.

– Dette er ypperlig for folk som skal ta bilder under vanskelige forhold og av objekter i fart, sier Aasen.

Selve bildeprosessoren er ikke ny med D7100, men Expeed 3, som den heter, gir mye raskere prosessering enn D7000, som hadde versjon 2.

Den gir også høyere dynamikk og bedre hudtoner. I tillegg brukeren prosessoren mindre strøm slik at batteriet varer lenger.

Som alle moderne speilreflekser har D 7100 svært avanserte videoegenskaper og støtter nå alle de viktige formatene på Full HD. I tillegg er det utgang for hodetelefoner og innebygget stereomikrofon, men også inngang for en bedre ekstern mikrofon.

Les også: Her er HTCs nye toppmodell

Hvit ekstra

Selv om halve vitsen med speilrefleks er å se gjennom den optiske søkeren blir LCD-skjermen stadig viktigere til å se på bilder og menyer, men også til å ta bilder.

Den nye 3,2 tommer store LCD-søkeren har nå fått piksler som består av fire subpiksler i stredet for tre. Hvite er kommet i tillegg til de røde, grønne og blå.

Det gir både mer lysstyrke og større dynamikk i bildet. Nytt er det også at man kan velge ut et punkt i bildet og måle hvitbalansen manuelt når man tar bilder med Live View, det vil si via LCD-skjermen.

Kameraet har to spor, begge for SD-kort. Nikon kommer med masse ekstrautstyr til kameraet som ulike fjernkontroller via IR eller radio, modul for å overføre bilder via WiFi, ulike håndtak og batterimoduler.

D 7100 er bygget delvis i magnesium og huset veier bare 765 gram inklusive batteri.

Nyheten blir tilgjengelig 21. mars og huset vil koste 9590 kroner. Med et 18-105mm-objektiv kommer det på 11 290 kroner.

Les også:

Tar undervannsbilder uten å bli våt

Sjekk oppløsningen på dette mobilkameraet!

Slik klipper du film med iPhone  

Les mer om: