ARBEIDSLIV

NIF-protest mot Nycomed Pharma

24. okt. 2000 - 14:07

Lederen for NIF i privat sektor, Åsmund Knutsen, har i harme skrevet til Næringsdepartementet og protestert mot det NIF ser på som brudd på ervervsloven.

NIF krever at Nycomed Pharma-kjøpet omstøtes. Sivilingeniørforeningen frykter at Nycomed Pharma er i ferd med å undergrave det farmasøytiske selskapets kompetanse i Norge.

Knutsen skriver i brevet: "Etter hva NIF er blitt gjort kjent med, står det ingenting i ervervsmeldingen som ble skrevet i forbindelse med overtakelsen samt et oppfølgende brev om at næringsvirksomhet i Norge skal flyttes eller legges ned. Tvert i mot står det at den kan styrkes, og det står også eksplisitt at hovedkontoret skal ligge i Oslo.

Etter NIFs mening er flyttingen av hovedkontoret og FOU-virksomheten til Danmark og den kommende planlagte restruktureringsprosessen i strid med forutsetningene for ervervet av Nycomed Pharma. Nycomed Pharmas farmasøytiske kompetanse og farmasøytiske tablettproduksjon må etter vår mening forbli i Norge for å bevare en fremtidsrettet industri. Vi ber derfor om at konsesjonen og godkjennelsen av erversmeldingen må trekkes tilbake."

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.