ARBEIDSLIV

NIF-presidenten vrakes

Marianne Harg, NIF-president (kandidat 2003)
Marianne Harg, NIF-president (kandidat 2003)

Valgkomiteen i NIF foreslår overfor representakskapsmøtet i juni at Gunnar Berg erstattes med Marianne Harg. NIF vil da ha to kvinner i toppen.

Men Berg vil kjempe for sin plass: - Dette kom litt uventet, jeg vil stille meg til disposisjon for R-møtet, så får vi se hva som skjer, sier Berg til TU.

Svein O. Arnesen, sekretær i valgkomiteen og leder av NIFs Oslo avdeling, sier at det er hensyn til langsiktighet, helhet og bredde, samt kvinneprofilen som ligger bak innstillingen.

- Komiteen er bredt sammensatt og vi har ført samtaler med mange. Vi hadde på et tidspunkt dobbelt så mange kandidater som det var plass til i styret, sier Arnesen.

Ikke mistillit

Han understreker at innstillingen ikke uttrykker noen mistillit til Berg. NIF har tidligere gått sterkt ut for å øke kvinneandelen i styrer og ledelse. Nå vil sivilingeniørene leve som de lærer - om R-møtet vil.

- Dette kan tyde på at noen i valgkomiteen er skuffet over min gjerning, sier Berg.

Den nye kandidaten vil ikke yppe til strid om vervet.

- Jeg er bedt av valgkomiteen om å stille opp. Det er det jeg forholder meg til, sier Marianne Harg i en kommentar til Teknisk Ukeblad.

- Jeg har ikke ønsket noen kamp, men jeg har sans for at det er flere kandidater. Det er et sunnhetstegn for foreningen, nå er det opp til R-møtet å avgjøre.

Kvinnetopper

Til de øvrige styreplassene har valgkomiteen følgende innstilling: Lill Erlandsen fortsetter som nestleder, Sissel Bergljot Eggen, Per-Arild Konradsen og Johnny Stuen fortsetter som styremedlemmer.

Som nye styremedlemmer foreslås Bjørn Skallerud og Øistein Vollen, mens Iver Pehrson og Gudmund Per Olsen trer ut av hovedstyret.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.