NIF-presidenten vrakes

Marianne Harg, NIF-president (kandidat 2003)
Marianne Harg, NIF-president (kandidat 2003)

Valgkomiteen i NIF foreslår overfor representakskapsmøtet i juni at Gunnar Berg erstattes med Marianne Harg. NIF vil da ha to kvinner i toppen.

Men Berg vil kjempe for sin plass: - Dette kom litt uventet, jeg vil stille meg til disposisjon for R-møtet, så får vi se hva som skjer, sier Berg til TU.

Svein O. Arnesen, sekretær i valgkomiteen og leder av NIFs Oslo avdeling, sier at det er hensyn til langsiktighet, helhet og bredde, samt kvinneprofilen som ligger bak innstillingen.

- Komiteen er bredt sammensatt og vi har ført samtaler med mange. Vi hadde på et tidspunkt dobbelt så mange kandidater som det var plass til i styret, sier Arnesen.

Ikke mistillit

Han understreker at innstillingen ikke uttrykker noen mistillit til Berg. NIF har tidligere gått sterkt ut for å øke kvinneandelen i styrer og ledelse. Nå vil sivilingeniørene leve som de lærer - om R-møtet vil.

- Dette kan tyde på at noen i valgkomiteen er skuffet over min gjerning, sier Berg.

Den nye kandidaten vil ikke yppe til strid om vervet.

- Jeg er bedt av valgkomiteen om å stille opp. Det er det jeg forholder meg til, sier Marianne Harg i en kommentar til Teknisk Ukeblad.

- Jeg har ikke ønsket noen kamp, men jeg har sans for at det er flere kandidater. Det er et sunnhetstegn for foreningen, nå er det opp til R-møtet å avgjøre.

Kvinnetopper

Til de øvrige styreplassene har valgkomiteen følgende innstilling: Lill Erlandsen fortsetter som nestleder, Sissel Bergljot Eggen, Per-Arild Konradsen og Johnny Stuen fortsetter som styremedlemmer.

Som nye styremedlemmer foreslås Bjørn Skallerud og Øistein Vollen, mens Iver Pehrson og Gudmund Per Olsen trer ut av hovedstyret.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå