NETTARKIV

nif osloavdeling

Møteprogram

Torsdag 31. oktober:

Teknologenes dag

Åpent hus - ingen påmelding.

Kl. 0830-1000:

Gå for lederjobber, jenter!

Uformelt frokostmøte der administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Selvaagbygg og assisterende IT-direktør Tora Tenden i Telenor reflekterer over egne ledererfaringer.

Kl. 0830-1000:

Trådløs overføring, fjernovervåking av pasienter

Forsker Bjørn Olav Bakka, Sintef og avdelingsleder Petter Solum, Vingmed AS vil beskrive dagens telemetrisystemer og frekvensfordelinger, den planlagte overgangen til andre frekvensbånd, nye standarder og teknologier som bedre dekker legers og sykepleiers behov, og som gir fordeler for pasientene. Gratis servering etter møtet.

Kl. 1230-1600:

Innovasjon og næringsutvikling i Oslo-området

Sterk næringsutvikling og utbygging gir Oslo-området kraft. Over 10.000 foretak ble etablert 1. halvår i år. De nye bedriftene har høyere grad av kompleks innovasjon, oftere utenlandske partnere og støtter seg i større grad til patenter enn nye bedrifter ellers i landet. De har stort behov for rådgivning de første år etter starten.

Kl. 1630-1800:

Fjordbyen tar raskt form, nå kommer Tjuvholmen

Juryens leder Bernt Bull orienterer.

Vinneren av utbyggingsprosjektet på Tjuvholmen ble kåret 9. oktober. Derved er tre store planer for Fjordbyen i eller gjennom idéstadiet og om få år klare for utbygging (Bjørvika, Vestbanen, Tjuvholmen). Lenger vest - i Bærum - er Fornebu-byen under utbygging. Juryens leder oppdaterer oss om planer og vyer for Tjuvholmen, men har også synspunkter på havneby og fjordby.

Kl. 1815-1915:

Kan vi gjøre noe sammen - vi selvstendig næringsdrivende?

Sivilingeniør Ove T. Schøyen, Executive Search Research, Oslo.

Ove Schøyen har drevet for seg selv i nærmere 20 år. Han vet at seniorkompetanse er nødvendig for å bringe kreativiteten i en bedrift sammen til innovasjon - dvs. la jakten på konkurransefortrinn resultere i utnyttelse av kunnskapene i en bedrift. Han vet også at ideene oftest kommer fra kunder og leverandører. Et vidt nettverk er en forutsetning for å snappe opp ideer. Seniorene har gjennom mange år utviklet nettverk. De har også realistiske syn på tekniske muligheter og umuligheter. Hvordan kan seniorene slå gjennom i sine markeder i vår juniorvennlige tid?

Kl. 1930:

Vil industrien overleve - eller bli kvalt i det postindustrielle samfunn?

v/Ådne Cappelen, Statistisk sentralbyrå. Introduksjon ved Kåre Rygg Johnsen, generalsekretær i NIF. Mange spør om det er et realistisk håp for norsk industri. En sterk krone sliper marginer for lønnsomhet , og lønnsutviklingen stiller ytterligere krav til bedriftene. Sosialt samvær med rødvin og ost etter møtet.

Kontaktperson for Teknologenes dag: Erik B. Olimb, e-post: seg oslo.online.no, tlf. 22 94 75 89.

Alle arrangementer avholdes i Ingeniørenes Hus, Kronprinsens gate 17, Oslo, hvis ikke annet er angitt. Oppdatering skjer fortløpende på Internett: www.nifoslo.no

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.