NETTARKIV

NIF og arbeidsledige 50-åringer

Det virker som om foreningen ikke ønsker å medgi at dens medlemmer er rammet av blårussen og politikernes nedleggelse av norsk næringsliv.

Jo, jeg har hørt om NIFs Senior Ekspert Gruppe, SEG, men lederklikken i den gruppen klarer kun å skaffe beskjeftigelse til seg selv. Gruppen har dessuten kontorfellesskap med NIF, og er følgelig vingeklippet. For noen år siden ble det fremsatt forslag om at SEG skulle danne et firma og by på anbud i konkurranse med de store konsulentfirmaene. Dette forslaget ble motarbeidet av ledelsen i SEG. Årsak: Engineeringfirmaene og entreprenørene kunne bli sinte på SEG og ikke tilby SEG oppdrag. Så vidt meg bekjent, har SEG hittil ikke fått et eneste oppdrag fra noen av de store.

NIF finner det ikke opportunt å være aktiv for sine medlemmer. Samfunnet kunne jo bli forledet til å tro at landets forening for sivilingeniører var en forening av arbeidsledige 50-åringer, og ikke en koselig klubb for landets tekniske elite. At landet er i ferd med å komme i en krise når mange av dets senioringeniører står uten beskjeftigelse, synes ikke å påvirke NIF. Dessuten er det ikke en sak som NIF kan benytte i kampen om herredømmet i arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne. For i den organisasjonen har NIF vært aktiv. De har blokkert opptaket av lektorene, NIF mener disse bør søke medlemskap hos seg. NIFs manglende interesse for sine egne medlemmer bør skremme lektorene fra å søke medlemskap i NIF.

Nei, skal NIF fortsatt være arbeidstakerorganisasjon for sivilingeniører, er det på høy tid at foreningen melder seg på i debatten om arbeidsplasser for landets langtidsutdannede ingeniører. Nå må det være slutt på fagre taler, vi venter på aksjoner.

sivilingeniør

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.