ARBEIDSLIV

NIF-Nito-samarbeid provoserer

For en uke siden spurte tekblad.no de av sine lesere som er tilsluttet en av de to ingeniørorganisasjonene NIF og Nito hvorvidt de to bør slå seg sammen til én felles organisasjon. Spørsmålene og oppfordring om å delta i undersøkelsen sto også på trykk i Teknisk Ukeblad 28. juni.

Dette spørsmålet provoserte NIFs tillitsvalgte såpass mye, at de valgte å sende ut en epost med oppfordring til medlemmene om å ytre seg som motstandere av et slikt forslag. Resultatet ble at et overveldende flertall av de som svarte var NIF-medlemmer som stemte nei.

Forståelse for utspillet

President Gunnar Berg i NIF kan ikke gi en slik organisert aksjon prinsippiell støtte. Men han har forståelse for at medlemmene reagerer på spørsmålsstillingene.

– Det blir for unyansert bare å stille spørsmål om vi skal slå oss sammen med Nito. Vi har mange felles interesser og områder som vi kan samarbeide om, og det gjør vi også allerede. Både innefor kursvirksomhet, lobbying og profilering av ingeniører og ingeniøryrkene gjør vi mye sammen. Men i lønnskampen har vi så forskjellige interesser at en sammenslåing blir umulig, kommenterer NIF-presidenten.

Tåpelig utspill

Presidenten i NITO, John A. Haugen, reagerer sterkt på NIF-utspillet. På Nitos nettsider karakteriserer han utspillet som barnslig og tåpelig.

– Dette vitner om en holdning til samarbeid mellom de to organisasjonene som vi dessverre har sett hos en del NIF-medlemmer og –ansatte. Vi har aldri fått greie på hva som er så skremmende med et samarbeid, selv om vi har spurt.

Haugen hevder at Nito er selve kjennetegnet på en god og dyktig fagforening for teknologene i Norge.

– Kanskje er det et problem for noen i NIF å inngå et forpliktende samarbeid om kjernevirksomheten med en forening som Nito. Selv om ikke alle våre medlemmer har fire års utdannelse, kan det hende at vi er dyktige på både det ene og det andre, tordner han til Nito på Nett .

Nettredaktør Tore Stensvold i tekblad.no synes det er beklagelig at spørreundersøkelsen på denne måten ser ut til å ha blitt manipulert.

- Vi er glade for at både NIF- og Nito-medlemmer engasjerer seg i aktuelle spørsmål og bruker nettet aktivit. Men spørreundersøkelsen mister sin verdi dersom den manipuleres.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.