SAMFUNN

NIF: Intet løft for verdiskaping

Midt i håpløsheten, finner imidlertid NIFs generalsekretær ett lyspunkt:

- Regjeringen motstår fristelsen til å foreslå en økning i de underliggende utgiftene i statsbudsjettet. Dermed kan grunnlaget være lagt for en fortsatt mulig rentenedgang. Dette kan bidra til å bremse tendensen til avindustrialisering. Stort mer er det imidlertid ikke å glede seg over fra et verdiskapingsperspektiv, sier Rygg Johnsen.

NIF beklager at verken forskning eller innovasjon styrkes merkbart i budsjettet.

Riktignok økes forskningsfondet med 800 millioner, men den årlige avkastningen av dette er mindre enn det regjeringen kutter av forskningsrådets budsjett.

- Isolert sett er det positivt med midler til en ny såkornordning, men når denne ikke kan settes inn i vekstmotorer i sentrale strøk, forsvinner mesteparten av poenget, mener Rygg Johnsen.

En sum på syv millioner til oppfølgingen av gassmeldingen ser han som puslete i forhold til de store utfordringene på denne sektoren.

-Det reviderte nasjonalbudsjettet gir intet bud om en mer offensiv verdiskapingspolitikk. NIF er ikke blitt mindre bekymret for vår fremtidige velstand etter fremleggingen av dette budsjettet, sier Rygg Johnsen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.