SAMFUNN

NIF: Intet løft for verdiskaping

Claude R. Olsen
15. mai 2003 - 15:06

Midt i håpløsheten, finner imidlertid NIFs generalsekretær ett lyspunkt:

- Regjeringen motstår fristelsen til å foreslå en økning i de underliggende utgiftene i statsbudsjettet. Dermed kan grunnlaget være lagt for en fortsatt mulig rentenedgang. Dette kan bidra til å bremse tendensen til avindustrialisering. Stort mer er det imidlertid ikke å glede seg over fra et verdiskapingsperspektiv, sier Rygg Johnsen.

NIF beklager at verken forskning eller innovasjon styrkes merkbart i budsjettet.

Riktignok økes forskningsfondet med 800 millioner, men den årlige avkastningen av dette er mindre enn det regjeringen kutter av forskningsrådets budsjett.

- Isolert sett er det positivt med midler til en ny såkornordning, men når denne ikke kan settes inn i vekstmotorer i sentrale strøk, forsvinner mesteparten av poenget, mener Rygg Johnsen.

En sum på syv millioner til oppfølgingen av gassmeldingen ser han som puslete i forhold til de store utfordringene på denne sektoren.

-Det reviderte nasjonalbudsjettet gir intet bud om en mer offensiv verdiskapingspolitikk. NIF er ikke blitt mindre bekymret for vår fremtidige velstand etter fremleggingen av dette budsjettet, sier Rygg Johnsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.