IT

Ni millioner i bot til Siemens

11. des. 2007 - 10:55

Ifølge Økokrim har selskapet overfakturert Forsvaret for mer enn 60 millioner kroner i forbindelse med leveranser fra 2000 til 2005.

I fjor ble Siemens og Forsvarsdepartementet enige om at Siemens Business Services AS skulle tilbakebetale 75,6 millioner kroner på grunn av overfaktureringen.

Økokrim begynte å etterforske saken etter at Dalseide-utvalget kom med sine konklusjoner i fjor. Utvalget gransket IKT-kontrakter i Forsvaret og konkluderte at det i forbindelse med slike kontrakter kunne ha forekommet korrupsjon og overfakturering av personell knyttet til Forsvaret.

Kamp om kjøp

Svenske WM Data overtok Siemens Business Services tidligere i år.

Til sammen 15 selskaper meldte sin interesse, og etter intense forhandlinger satt vi igjen med WM-data, sa administrerende direktør Ove Guttormsen, Siemens Business Services i mars.

Slapp historien

WM Data slapp imidlertid å få historien med på kjøpet. Ifølge Guttormsen ville all juridisk historikk vedrørende Siemens Business Services AS ligge igjen i Siemens.

Ved overtakelsen fikk WM-data 250 nye medarbeidere, 20 kundekontrakter, en ordrebeholdning på 400 millioner kroner, og et moderne IT-driftsanlegg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.