T2

Ni millimeter TV

Dag Yngve Dahle
9. jan. 2008 - 09:49

LAS VEGAS: På en pressekonferanse på CES-messa i Las Vegas presenterte Pioneer det nye vidunderet, som altså er fattige ni millimeter tjukk og kun 20 kilo tung tross sine femti tommer.

Konsept

Konsept-TV-en er et barn av Pioneers Project Kuro, som hittil har gitt oss feirete Kuro – av mange kalt verdens beste TV.

– Vi er svært stolte av å kunne vise frem denne TV-en, som er den flateste som noen gang er produsert. Den er ikke tjukkere enn en iPod, og er tynnere enn det siste nummeret av Wired Magazine, sa Russ Johnston, Pioneers visepresident for markedsføring og produktstrategi, under pressekonferansen.

Tålmodig venting

TV-en kommer antakelig ikke på markedet før i 2009.

Teknisk Ukeblad skrev i august i fjor om Sharps konsept-TV med en tjukkelse på 2,5 centimeter. Nå har utviklingen kommet steg lengre.

På Pioneers messestand var det 9-millimeteren som trakk mest folk. Trengselen var påtakelig foran TV-en.

Svevende

Det var virkelig frapperende å se at et så tynt produkt – som montert i en ramme ga en illusjon av TV-en svevde i løse lufta – virkelig var en TV.

Det var som å se TV på en halvt svevende metallplate.

Pioneer presenterte også en ny teknologi for bedre kontrastnivå i selskapets neste generasjon plasma-TV-er, som kommer til høsten.

Epler og appelsiner

– Ofte er kontrasten de ulike produsentene oppgir ikke sammenlignbare. Kontrastnivå er heretter irrelevant. Kuro-TV-er er nå så svarte at hvis de står i et helt mørkt rom, er de ikke mulig å se, sa Johnston.

Selskapet har laget to prototyper: Én med ekstremkontrast-teknologien og en som altså er slankere enn en iPod.

Målet på sikt er å forene de to teknologiene i en og samme TV-modell.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.