NFA-leder Lars Annfinn Ekornsæter platedebuterer

Han oppsummerer egne erfaringer gjennom seks tiår på ”Time Goes By”.

NFA-sjef Lars Annfinn Ekornsæter byr på variert folkerock og dyptgående tekster på debutalbumet Time Goes By.
NFA-sjef Lars Annfinn Ekornsæter byr på variert folkerock og dyptgående tekster på debutalbumet Time Goes By. Bilde: Privat
15. nov. 2013 - 21:29

Album: Time Goes By

NFA-sjefen har spilt siden 12 års alderen, og ble kalt Sørlandets svar på Bob Dylan på 70-tallet.standard 

Poetisk perle fra Sørlandets svar på Bob Dylan, et tilnavn flere brukte på slutten av 70-tallet. Musikalsk byr debutalbumet til Lars Annfinn Ekornsæter på stor spennvidde. Sjangeren folkerock dekker likevel de fleste låtene.

Han har hentet stoff fra sin egen skattekiste til tekstene. Vi får sterke historier om kjærlighet og livet rundt ham. Det er savn og samfunnskritikk. Det er vakre ballader, som Cloud #39.

Albumet smeller også til med saftig rock, og svinger innom country and western. Vi får til og med en smak av reggae på Creative Minds.

Artisten har skrevet både tekst og musikk.

Rockefot på styremøter

Albumet byr på over en times musikk, fordelt på 15 sanger. Lars Annfinn forteller at han har ruget på denne platen i flere år. Han stiller med langt mer livserfaring enn gjennomsnittsdebutanten, men plateslippet overrasker ingen i den nærmeste kretsen.

NFA-sjefen tar frem rockefoten på styremøtene, der det hender han drar noen sanger. Han har også underholdt på en av foreningens konferanser, Subsea, for noen år siden. Men musikkarrieren startet for over 50 år siden.

- Jeg begynte å lære meg å spille gitar da jeg var 12, sier Lars Annfinn.

I spagaten

Coveret viser to versjoner av artisten med nærmere 40 års mellomrom. Posituren med kassegitar er lik. På Time Goes By er det fullt orkester som gjelder. Han forteller at albumet er satt sammen av mange perioder i livet hans.

- Jeg ønsket å lage et fugleperspektiv over viktige opplevelser, med stor spredning både lyrikk- og musikkmessig, sier Lars Annfinn.

Han trekker frem Bob Dylan som det største forbildet, mye på grunn av samfunnsengasjerende tekster. Når han legger til andre inspirasjonskilder som Eagles, Gram Parsons (grunnleggeren av country-rock), Mikael Wiehe og Rolling Stones får vi et inntrykk av hvilken type musikk det er snakk om. Artisten har flere lydklipp fra debutalbumet på soundcloud.com, alle kategorisert som folkerock.

Fra rock til viser

Det var langt mer enn lydklipp da Lars Annfinn spilte i husbandet til restauranten Markens Grøde tidlig på 70-tallet. Den gang gikk det i coverversjoner med musikk fra blant annet Rolling Stones.

- Jeg spilte rytmegitar og var hovedsanger, sier han.

På midten av 70-tallet var han med i gruppa Telex. Artisten beskriver musikken som rockete danseband.

Lars Annfinn roet ned takten på slutten av 70-tallet. Gitaren fikk selskap av munnspill. Viser var i vinden, han turnerte i regi av Sørlandets viseforum. Flere kalte ham Sørlandets Bob Dylan, noe Lars Annfinn mener er å trekke det for langt.

Telex ble gjenforent i fjor. Bandet skal turnere, og et knippe av de nye sangene til Lars Annfinn vil stå på repertoaret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.