OLJE OG GASS

Nexus venter på været

TØFFING: Nexus 1 og Nexus 2 er spesifisert for hardt klima. Men finansklimaet er tøffere.
TØFFING: Nexus 1 og Nexus 2 er spesifisert for hardt klima. Men finansklimaet er tøffere. Bilde: Nexus Floating Production
Tore Stensvold
24. nov. 2009 - 12:00

Nexus Floating Production bestilte to FPSO-er fra Samsung da alle piler pekte bratt oppover.

Nexus#1 var ferdig tidligere i år, men Nexus kunne ikke ta imot skipet. Kunde på oppdragssiden manglet, og verftet og Nexus ble enige om å vent med levering til januar 2010.

Salgstap

Nå har imidlertid Nexus gjennomført salget av det første skipet til Centennial Assets Ltd, et selskap i brasilianske EBX Group, men med betydelig tap.

Salgssummen er ca. 350 millioner dollar, eller 1,9 milliarder kroner. Det er lavere enn byggekostnaden.

Livbøye

Salgsinntektene sørger likevel for at Nexus kan fortsette virksomheten en stund til, men går i kjelleren og legger ny strategi. Kvartalstallene viser et underskudd på 257 millioner dollar (ca. 1,4 milliarder kroner).

Nexus håper og tror markedet snur slik at Nexus#2 sikres kontrakt før levering. Byggingen av skipet ble tidligere utsatt med 18 måneder. Verdien av skipet er skrevet ned med 94 millioner dollar.

Hardt klima

Nexus-skipene bygges med spesifikasjoner som passer for bruk i spesielt tøffe strøk som Nordsjøen, Norskehavet, Barentshavet samt Atlanteren vest for Shetland og øst for Canada.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.