MOBIL

"Nexus S" er ekte vare

Google-sjefen viste frem den nye Samsung-telefonen kjent som "Nexus S", med aller siste utgave av Android på.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. nov. 2010 - 11:52

Ryktene har svirret om den Samsung-produserte Nexus S i det siste, og nå er det endelig bekreftet at telefonen eksisterer. Nexus S ble vist frem under Web 2.0 summit i går av Google-sjef Eric Schmidt, skriver Engadget.

Detaljenen rundt Nexus S er imidlertid ikke kjent, annet enn at den har NFC. NFC er en nærkommunikasjonsløsning som kan brukes til blant annet å betale. Slike løsninger finnes allerede i for eksempel busskort du sveiper over en leser. Tanken er at du skal kunne gjøre det samme med mobilen, og at den på sikt skal fungere som betalingskortet ditt.

Google-telefon?

Hvorvidt telefonen skal kalles Nexus S og selges under Google-merkenavnet slik Nexus One ble, er ikke sikkert. Schmidt sa ingenting om produsent eller merkenavn. Det kan altså fortsatt være at telefonen, som etter alle solemerker er produsert av Samsung, skal selges som et Samsung-produkt.

Telefonen kjører Android Gingerbread, som ifølge Schmidt skal komme ut i løpet av de neste ukene.

Les også: Slik blir Android Gingerbread »


Fikk se på telefonen

Engadget fikk anlending til å se litt nærmere på telefonen, og beskriver den som eksepsjonelt tynn. På midten er den tynnere enn i endene, slik at den ser noe konkav ut i formen. Den er laget i plast, og har en AMOLED-skjerm. 

Kilde: Engadget.com (1, 2)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.