MOBIL

Nexus Prime kan bli et monster

Hevdes å ha heftige spesifikasjoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. okt. 2011 - 09:32

At Samsung skal lage den neste Nexus-telefonen ser ut til å være rimelig sikkert. Nylig presenterte Samsung en liten video hvor vi fikk se et glimt av telefonen, og det har lekket ut det som skal være et bilde av den.

Fra før av har det dukket opp informasjon om skjermen, som sies å måle 4,65 tommer og ha oppløsningen 1280 x 720 piksler.

Nå har GSMarena fått informasjon fra det de hevder er en anonym kilde hos Google. Og skulle det vise seg at denne stemmer er alt klart for et monster av en telefon.

- Kraftig Exynos

Nexus Prime skal angivelig være utstyrt med en Samsung Exynos-systembrikke med tokjerneprosessor på 1,5 GHz. Denne skal ha grafikkmotoren PowerVR SGX543MP2, som er den samme som står i iPad 2 og iPhone 4S.

Det er ikke helt utenkelig at vi her snakker om Samsungs nye Exynos 4212-brikke, som ble hentet ut av skapet forrige uke.

Kameraet har ifølge kilden åtte megapikslers oppløsning som tar video i full HD (1080p). Batteriet skal ha en kapasitet på 2050 mAh, noe som bør bety at du slipper å løpe etter laderen hele tiden.

4G-støtte

Nexus Prime skal videre være utstyrt med støtte for LTE, altså mobilnettet som markedsføres som 4G av NetCom i Norge. Som iPhone 4S skal telefonen ha støtte for både CDMA- og GSM-mobilnett, akkurat som iPhone 4S.

Lanseringen av telefonen vil etter alle solemerker skje i forbindelse med lanseringen av Googles nye versjon av Android, Ice Cream Sandwich. Dette skal sannsynligvis skje 11. oktober.

Annen info fra annen anonym

Interessant nok har nettstedet BGR.com også publisert informasjon om den kommende telefonen. Og de henviser også til en anonym kilde. GSMarena.com sier på sin side at informasjonen BGR sitter på ikke ser ut til å stemme.

BGRs kilde sier at Nexus Prime skal ha Android 4.0, er 9 millimeter tykk, har samme skjerm som nevnt øverst, en TI OMAP 4460-systembrikke med tokjerneprosessor på 1,2 GHz, 1 GB arbeidsminne, 32 GB lagringsminne, 5 megapikslers kamera, LTE-støtte og batteri på 1750 mAh.

Så det gjenstår altså å se hvilken anonym kilde som har riktig informasjon, eller om alt bare er oppspinn. Den som lever 11. oktober får se.

Kilder: GSMarena.com, BGR.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.