New Yorks nye skyline

Manhattan skyline i 2012 - sett fra andre siden av Hudson River. (Bilde: SPI)
Manhattan Skyline by night. (Bilde: SPI)
Morgengry på Manhattan 2012. (Bilde: SPI)
MINNESPARK: Fotavtrykkene av Tvillingtårnene synes som store firkanter i parken som er anlagt på Ground Zero. De nye tårnene bygges på de nærmeste tomtene. (Bilde: SPI)
WTC skyline natterstid. freedom Tower til vesntre rager høyest. (Bilde: SPI)
Det nye Manhattan sett fra Hudson River. Freedom Tower til venstre, deretter tårnene til arkitektene Lord Foster, Lord Richard Rogers og Fumihiko Maki. (Bilde: SPI)
Det nye World Trade Center med Freedom Tower til venstre og deretter tårnenen til Lord Norman Foster, Lord Richard Rogers og Fumihiko Maki.
Konseptskisse fra Foster and partners. I rødt står det forklaring til de gule stipledelinjene. Refleks skal treffe ned i avtrykket til hvert av tvillingtårnene. Freedom Towere til venstre. (Bilde: SPI)
Freedom Tower og minneparken for World Trade Center vil bli seende ut. Foran til høyre for Freedom Tower har arkitektene plassert to moduler, som gir inntrykk av bygningene som norske Snøhetta skal utforme. (Bilde: DBOX INC.)
  • Bygg

Planene ble presentert rett før 5-årsmarkeringen for tvillingtårnenes skjebne 11. september 2001.

Ground Zero - der tvillingtårnene sto, skal bebygges med tre tårn, i tillegg til det lenge annonserte Freedom Tower.Tre arkitekter i verdensklasse har tegnet hvert sitt tårn.

De tre arkitektene er Lord Norman Foster, Lord Richard Rogers and Fumihiko Maki.

Calatrava også

Tårnene bygges på den østlige siden og danner hjertet i en revitalisert kontor-, handels- og transportkjerne, ifølge utbyggerselskapet Silverstein Propertise.

Transportsentralen er tegnet av den ikke mindre kjente Santiago Calatrava.

Planmessig

Den overordnede planen for gjenoppbygging av Ground Zero er utviklet av Daniel Libeskind. De tre tårnene er tegnet for å falle inn i Libeskind-planene. Tårnene vil danne en nedadgående spiral mot Minnesmerket for de rundt 3.000 menneskene som omkom da terrorister kjørte passasjerfly inn oi tårnene som deretter raste sammen.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå