DATATELE

Nettspiller kostet DNB millioner

UNDERSØKER FORTSATT: Informasjonssjef Tore Dyrdahl i DnB NOR mangler fortsatt noen svar på hvorfor banken ble hardt rammet av et virusangrep.
UNDERSØKER FORTSATT: Informasjonssjef Tore Dyrdahl i DnB NOR mangler fortsatt noen svar på hvorfor banken ble hardt rammet av et virusangrep. Bilde: DNB NOR

DNB Nor anslår at de direkte kostnadene i forbindelse med virusangrepet beløper seg til 10 millioner kroner.

I tillegg kommer indirekte kostnader på mellom 10 og 70 millioner kroner, melder Dagens Næringsliv.

- skrev TU i mars.

Interne regler

Det var ormen viking.gt som rammet de ansattes PC'er. Ormen kom seg inn via en bærbar maskin tilhørende DNB Nors kontor i Shanghai.

Etter det DN erfarer besøkte en ansatt en kinesisk spillside, og ormen kan ha kommet derfra. Banken har interne regler mot å besøke spillsider fra bankens maskiner.

Mangler svar

- Alle nettsider som har med spill og pornografi å gjøre, er i utgangspunktet sperret, sier informasjonssjef Tore Dyrdahl i DNB Nor til avisen.

Dyrdahl har ikke fått brakt på det rene om den ansatte bevisst gikk inn på spillsiden, eller om vedkommende kom inn på siden ved et feilklikk. Han vet heller ikke om det er sperringen som har vært for dårlig, eller om den ansatte bevisst har gått utenom sperringen.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.