ENERGI

Nettsamling i nord

19. okt. 2001 - 07:15

– Målet er å danne et nordnorsk nettselskap tuftet på premisser lagt av dagens nordnorske eiere og med fokus på gode industrielle løsninger, samtidig som eiernes verdier videreutvikles, sier administrerende direktør Arnt M. Winther i Lofotkraft.

Ønsker flere velkommen

En samling av Troms Kraft Nett og Lofotkraft er utgangspunktet for modellen, men initiativtagerne ønsker samtlige nettselskaper i Nord-Norge velkommen til å delta, understreker Winther.

Utredningen om dannelsen av et felles selskap som basis for et nordnorsk nettselskap er lagt opp i en tretrinns modell, der første trinn ble avsluttet i september med utarbeidelse av utkast til forretningsplan med overordnede skisser til organisasjonsplan og eiermodeller.

Prosessen

Trinn to omhandler revisjon av grunnlagsdokument med utkast til alle nødvendige avtaler og vedtak for selskapsetableringen, herunder organisasjonsmodell og lokalisering.

Trinn tre planlegges avsluttet ved årsskiftet og dreier seg om utkast til innstilling, anbefaling og annet beslutningsgrunnlag for de styrer, generalforsamlinger og kommunale organer som skal behandle og ta stilling til deltakelse i etableringen.

– Vi regner derfor med å kunne skissere aktuelle organisasjons og eiermodeller for selskapet medio november/primo desember, sier Winther.

Milliardpotensial

Troms Kraft Nett og Lofotkraft har i dag en samlet inntektsramme på i overkant av 450 millioner kroner. Potensialet for Nord-Norge er én milliard. Tallene er beregnet ut fra inntektsrammer gitt til nettselskapene i år 2000.

– Vi ønsker å etablere gode industrielle løsninger i den strukturendring som kommer i energibransjen i Nord-Norge. Samtidig ønsker vi å etablere gode eiermodeller som passer de fleste og gir eierne ønsket fleksibilitet og verdiutvikling, forteller Winther.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.