IT

Nettlagring med sikkerhetsgaranti

Det finnes et garantert og sikkert alternativ til DropBox.

TIL VÆRS: Adm. direktør i Proact, Eirik Pedersen vil tilby bedrifter et produkt som er like enkelt å bruke som DropBox, men som er mye mer sikkert og kommer med garantier.
TIL VÆRS: Adm. direktør i Proact, Eirik Pedersen vil tilby bedrifter et produkt som er like enkelt å bruke som DropBox, men som er mye mer sikkert og kommer med garantier. Bilde: Håkon Jacobsen
17. apr. 2012 - 20:44

Nettlagring brer om seg i et formidabelt tempo, godt hjulpet av suksessen til DropBox.

Bak lurer både Microsoft, Google, Apple og mange andre med forlokkende tilbud om å passe på dataene dine.

Prisene begynner av og til på gratis, men da er det ikke mye plass. Og det er ingen garanti om hva som kan skje heller.

Likevel er det godt nok for svært mange.

Sikkerhet

Datalagringsselskapet Proact har ikke tenkt å sitte stille å se på at alskens tilbud i nettskyen huler ut butikken deres.

Nå lanserer de Probox for å kurtisere selskaper med andre krav til sikkerhet. De garanterer kundene den sikkerheten de er vant til i egne lagringssystemer selv om de ligger i nettskyen.

Les også: Lag din egen nettsky

Semisky

Nettskyen er ikke helt nye for Proact. I mange år har selskapet levert driftstjenester gjennom nettet, Men lagringsenhetene har stort sett hvert kundenes egne.

Nå tilbyr de kundene et alternativ der de slipper å tenke på å kjøpe eget utstyr.

- Dette er en løsning som ikke går ned. Vi speiler alle data slik at driften kan fortsette uforstyrret selv om det verst tenkelige skulle skje. Om kundene vil så tilbyr vi lokal lagring, men det billigste for norske kunder er at vi lagrer det på vårt driftssenter i Danmark og speiler dataene i Göteborg. I motsetning til de fleste slike tilbud så får kundene en garantert tjenesteavtale på Probox akkurat som de fleste andre driftsløsningene de er vant med, sier adm. direktør i Proact, Eirik Pedersen.

Konkurranse

Pedersen peker på at ansatte rundt om kring tar i bruk DropBox og andre gratis alternativer i stor skala fordi det er lettvint og gjør at de kan være mobile.

Men det liker ikke alltid IT-avdelingen. De vil ha kontroll på dataene og ha sikre løsninger. Men da må de også kunne tilby de ansatte et alternativ som er like lett å bruke og som er sikkert nok til å ta vare på selskapet data.

- Det er det vi tilbyr gjennom Probox. Her har vi flere nivåer med sikkerhet og vi kan legge til flere, slik som SMS-passord og full VPN med digitale nøkler, om kundene ønsker det. I tillegg tar vi såkalte snapshots som holder rede på versjoner. Hver gang man lagrer et dokument så lagres også en versjon av det tidligere slik at man kan klikke seg bakover i tid, sier Pedersen.

Proact har utviklet Probox for både PC, Mac og Linux og kan brukes i alle nettlesere. I tillegg finnes det apper for de fleste nettbrett og mobiltelefoner.

Les også:

Nettskyen snart viktigere enn pc-en

Evry er Norges største it-selskap

Slik skal Norge selges til verdens it-giganter

Krever betalt for IP-telefoni

20 ganger så høy datatrafikk i 2016 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.