BYGG

Nettjeneste skal redusere gravingen

Gravemelding.no er en ny nettjeneste for alle offentlige instanser som graver.
Gravemelding.no er en ny nettjeneste for alle offentlige instanser som graver.
Truls Tunmo
11. okt. 2010 - 14:16

– Systemet virker, og det er et mål for anvendelsen at særlig de større prosjektene skal koordineres for å oppnå mindre graving i gatenettet i Oslo. Det vi kan se, er at graveetatene legger ekstra rør for at aktørene kan komme å trekke sine kabler. Men hvor god tjenesten er har vi ikke noen tall på foreløpig. Det skal utføres en etteranalyse, sannsynligvis i 2011, sier avdelingsdirektør i Samferdselsetaten i Oslo kommune, Helge Jensen.– Må registrere graving MÅ MELDE FRA: Oslo kommune har innført en felles gravemeldingstjeneste for alle som skal grave i kommunen.
– Må registrere graving MÅ MELDE FRA: Oslo kommune har innført en felles gravemeldingstjeneste for alle som skal grave i kommunen.

– Må registrere graving

– Vi håndterer også gravemeldingstjenesten for forskjellige infrastruktureiere over hele landet. Enten kan de ringe Gravemeldingstjenesten eller gå inn på nettportalen gravemelding.no. Her må entreprenører registrere stedet de har tenkt å grave, sier salgs- og markedsdirektør i Geomatikk AS, Magne Kippervik til Teknisk Ukeblad.

Gravemelding.no drives for offentlige instanser som kommuner eller Statens vegvesen, eller for infrastruktureiere som telekommunikasjonsbedrifter, energiverk, vann- og avløp og fjernvarme, ifølge Kippervik.Vant konkurranse

Geomatikk drifter også nettportalene gravearbeider.no og gravekoordinering.no etter at de vant en konkurranse som Statens vegvesen og Oslo kommune utlyste om hvem som skulle stå bak disse portalene.

– Gravekoordinering.no er nettstedet for firmaer og entreprenører – de som skal registrere, koordinere og godkjenne planer om gravearbeid, sier Kippervik.

I tillegg driver Geomatikk portalen gravearbeider.no.

– Dette er en publikumsportal som viser hvem som graver, når de graver, formålet med gravingen og hvem de graver for, sier han.Plikt

Alle som skal grave i Oslo må registrere planene om gravearbeidet i gravekoordinering.no.

– Dette er pliktig foreløpig i Oslo, men kan også komme til å omfatte flere kommuner. Nettportalen inneholder en kartløsning hvor man må tegne inn stedet man har tenkt å grave. Den inneholder også en løsning hvor man må beskrive arbeidets art og en oppfølging i forhold til aktørene. Når planen er ferdig koordinert sendes denne til kommunen eller til Statens vegvesen for godkjenning, sier Kippervik.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.