MOBIL

NetCom setter ned prisen på 4G

NetCom setter ned prisen på mobilt bredbånd via 4G, og lanserer en rekke nye surfeabonnement.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. apr. 2011 - 09:19

NetCom setter prisen på surfing via LTE-basert 4G ned. Selskapets 4G-abonnementer kommer også inn under den vanlige "Mobilt Bredbånd"-porteføljen til operatøren.

Samtidig deler operatøren opp Mobilt Bredbånd-abonnementene i abonnementene Small, Medium, Large og X-Large.

Fra nå av er det Mobilt Bredbånd Large og X-Large som gjelder for deg som vil ha tilgang til LTE-nettet. Disse koster henholdsvis 399 og 499 kroner i måneden. Det er 15 GB data inkludert i Large, og 30 GB inkludert i X-Large. Ved overskridelse reduseres hastigheten til 120 kbps.

De nye prisene er hyggelige reduksjoner, da det største abonnementet før pris- og abonnementsendringen kostet 699 kroner i måneden.

Aktuelt for flere

LTE-basert mobilt bredbånd blir aktuelt for stadig flere, da NetCom i februar åpnet LTE-nett i Bergen, Trondheim, Stavanger og Sandnes. Tidligere var LTE-nettet kun tilgjengelig i Oslo.

LTE gir deg surfehastigheter på mellom 20 og 80 Mbps. Opplevd hastighet er oppgitt til 20 Mbps, men i enkelte områder kan hastigheten være høyere enn dette. Det avhenger av hvor langt du er fra basestasjonen og hvor mange som bruker nettet samtidig.

Eget utstyr

For å benytte deg av LTE trenger du eget utstyr som støtter dette. For tiden betyr dette at du må ha et LTE-USB-modem fra Samsung. Dette koster 199 kroner dersom du binder deg til Large i ett år. Med X-Large og ett års binding koster det 1 krone.

Utstyret støtter også bruke av 2G- og 3G-nett til surfing.

Det er for øvrig kampanjepris på alle Mobilt Bredbånd-abonnementene for tiden, med unntak av Small. 

Hos NetCom kan du sjekke om du har LTE-dekning. Der finner du også prisoversikten.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.