MOBIL

Netcom med 4G til "alle"

Innen utgangen av 2012 skal Netcom tilby LTE til 89 prosent av befolkningen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. nov. 2010 - 13:35

Om du ikke bor i sentrale deler av Oslo eller i Asker har du heller ikke tilgang til Netcoms 4G-nett. Operatøren har fått mye skryt for å være blant de første i verden som bygger ut teknologien, men utbyggingen har gått sent.

Netcom lover nå at LTE skal bygges ut i de største byene før nyttår. Dermed vil flere kunne nyte godt av mobilt bredbånd med inntil 150 Mbps.

De stopper imidlertid ikke der, og lover at 89 prosent av befolkningen skal ha tilgang til 4G innen utgangen av 2012. Det skal ifølge Netcom komme "meget god 4G-dekning" i alle byer, i kommunesentre og i store hyttefelt.

Full 3G-utbygging

I tillegg bygger Netcom ut 3G for fullt. Innen utgangen av 2012 skal 95 prosent av befolkningen ha tilgang super-3G med teoretisk makshastighet på 21 Mbps. Målet er å ha Norges raskeste mobile bredbånd. 

For å få til dette må Netcom bytte ut hele mobilnettet sitt. Det vil si at absolutt alle basestasjoner skal skiftes ut, og de nye vil kunne håndtere både GSM, 3G og 4G. I tillegg må Netcom rulle ut fiberoptiske kabler til basestasjonene, slik at basestasjonene kan ta unna all trafikken uten at det går tregt hos deg som bruker.

Tar i bruk flere frekvenser

De nye basestasjonene skal sørge for bedre dekning, blant annet ved at Netcom tilbyr 3G i 900 MHz-båndet. LTE (4G) vil bli tilgjengelig i frekvensbåndene 800, 1800 og 2600 MHz. 

Oppgraderingen er ventet å koste Netcom 1 milliard kroner. Selskapet har sendt ut anbudsforespørsler, og forventer å signere med utstyrsleverandør i desember.

Allerede før nyttår skal super-3G med 14,4 og 21 Mbps være tilgjengelig i de største byene. 

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.