MOBIL

Netcom lanserte 4G

I dag åpnet verdens første 4G-nett i Oslo og Stockholm.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. des. 2009 - 17:30

Netcom 4G

Privat:
Månedspris: 699 ink. MVA
Data: 0 kr pr MB
Nedlastingsgrense: 30 GB

Bedrift:
Månedspris: 699 eks. MVA
Data: 0 kr pr MB
Nedlastingsgrense: 30 GB

I dag åpnet Netcom sitt 4G-nett i Oslo for allmennheten. Samtidig åpnet moderselskapet Teliasonera 4G-nett i Stockholm.

Det nye nettet benytter såkalt LTE-teknologi, og åpner for nedlastingshastigheter på inntil 80 Mbps. Til sammenligning får du maks 7,2 Mbps i super-3G-nettet.

For deg som bruker betyr dette at du kan laste ned med svært høy hastighet, langt raskere enn på de fleste ADSL-linjer. Nettet er foreløpig kun tilgjengelig i Oslo.

Dyrt

Det blir ikke billig å ta i bruk det nye nettet. Netcom krever 699 kroner i måneden. I tillegg må du ha et datamodem som støtter 4G-nettet. Dette er produsert av Samsung og leveres av Netcom for 1 krone dersom du binder deg i ett år.

Prisen på 699 er utvilsomt høy, men til sammenligning koster en bredbåndslinje på 20-50 Mbps vanligvis rundt 500 kroner. 4G skal i teorien gi samme opplevelse, men er da i tillegg mobilt.

To modemer

4G-modemet fungerer kun der det er 4G-dekning. Det er altså ikke støtte for GSM og 3G innebygget. Netcom leverer derfor to separate USB-modemer til sine 4G-kunder; ett for 4G og ett for GSM og 3G. Selskapet vil levere modemer med alle teknologier innebygget i løpet av våren.

Netcoms modem kan kun brukes sammen med PC-er med Windows XP, Vista og 7. Støtte for Mac OS eller Linux finnes foreløpig ikke.

Det finnes for øvrig foreløpig ikke telefoner med LTE 4G innebygget. Datamodem er altså eneste måte å ta i bruk det nye nettet på.

Les mer på Netcom.no »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.