IT

Netcom fyrer opp 3G

RACER:Teknisk direktør i NetCom, Jon Christian Hillestad kan glede 3G-surferne med betydlig høyere hastighet.
RACER:Teknisk direktør i NetCom, Jon Christian Hillestad kan glede 3G-surferne med betydlig høyere hastighet.
16. des. 2010 - 09:58

I over et år har Netcom hatt et operativt LTE-nett i Oslo som gir mobile brukere drømmehastigheter selv sammenlignet med fastnettet.

Ulempen er at man trenger et modem i form av en dongle. Ingen PC-er eller mobiler har innebygget modem ennå. De er ikke ventet før om et års tid.

21 Mbit/s

Derfor er det svært gode nyheter for de dongleløse at Netcom nå introduserer en ny topphastighet i 3G-nettet.

Hele 21 Mbit/s er fra i dag hastigheten i Oslo og Trondheim og den nye fartsfilen har fått navnet Turbo 3G+.

Over nyttår vil selskapet ha oppgradert 60 prosent av 3G-nettet til Turbo 3G+, mens det er som har 7,2 Mbit/s i dag vil få en dobling av hastigheten til 14,4 Mbit/s.Fiberfundament

Det er ikke så vanskelig å skru på de nye hastighetene i selve basestasjonene. Hemmeligheten ligger først og fremst i hvordan de store datamengdene flyter inn og ut av dem. For at en basestasjon som har tre sektorer som hver opererer med opptil 21 Mbit/s skal holde unna må den ha fibertilknytning. I forbindelse med utbyggingen av LTE-nettet og den videre oppgraderingen av hele mobilnettet har Netcom satt i gang en voldsom utbygging av fiber til basestasjonene. Det er den som nå gir uttelling i form av Turbo 3G+. Det er ikke bare nedlastningshastigheten som får et skudd i armen. Opplasting også vil øke fra teoretisk 2 Mbit/s til teoretisk 5.76 Mbit/s i hele 3G-nettet i år.

– I løpet av første kvartal vil seksti prosent av alle 3G-basestasjonene våre ha fibertilknytning, sier teknisk direktør i NetCom, Jon Christian Hillestad.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.