ARKIVNYHETER

Nesten halvert pris på drift av fergekaier

Fergekaia på Mannheller i Sogndal kommune er en av mange som Mesta sannsynligvis får ansvaret for de neste fem årene.
Fergekaia på Mannheller i Sogndal kommune er en av mange som Mesta sannsynligvis får ansvaret for de neste fem årene. Bilde: Audun Trygve Borlaug, Statens vegvesen

Ved forrige utlysning var fylket delt i to områder. Mesta fikk begge kontraktene. Summen av dem var ca. 40 millioner kroner. Denne gangen er kravet fra samme entreprenør 22,358 mill. for hele fylket.

Mye rart må skje hvis en annen skal få kontrakten. Det nest laveste anbudet ligger hele 38 prosent høyere enn Mestas. Det er gitt av BMO Entreprenør fra Kongsberg og er på 30,853 mill. Nr. tre er Secora fra Svolvær som vil ha 40,902 mill. for jobben. Fjerde og siste anbyder er Byggservice fra Kvinnherad med 41,389 mill.

Oppdraget omfatter alle de 34 fergekaiene på riks- og fylkesvegnettet i Sogn og Fjordane. Kontrakten vil gjelde fram til 2017. Vegvesenet har opsjon på et års kontraktforlengelse.

Den som får kontrakten skal utføre rutinemessige drifts- og vedlikeholdsoppgaver på fergekaiene, i tillegg til inspeksjon, registrering og rapportering til byggherren, og beredskap og utrykning hvis det inntreffer uforutsette hendelser.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.