INDUSTRI

Nesten en milliard

Bilde: Moelven

Som ventet satte Moelven Industrier ASA en solid resultatrekord i 2007.

Riktignok klarte ikke konsernet å skaffe seg et tisifret tall nederst i regnskapet. Med andre ord å oppnå et resultat på én milliard kroner som konsernsjef Hans Rindal overfor TU.no tidligere har satt som et litt uformelt mål:

Kronår for treindustrien

Tredobling

Men med et driftsresultat på 990 millioner kroner, var det så nært det er mulig å komme. Dette er nesten tre ganger så mye som i 2006.

Resultatet før skatt ble 972 millioner kroner mot 336 millioner året før.

Moelven Industrier innrømmer glatt at det er gode markedsforhold som skal ha størstedelen av æren for den gode inntjeningen. Rekorden kan bli stående noen år.

Festen tar slutt

I motsetning til mange andre industribedrifter , har Moelven-konsernet brukt de gode konjunkturene til å investeringer og modernisering av eget selskap:

- Alt tyder på at festen for sagbrukenes del er over for denne gang. Vi ser nå at markedet er i ferd med å snu. Da er det godt å vite at vi har brukt, og kommer til å bruke, en del av disse pengene til å modernisere egen industri lokalt og betale ned gjeld slik at vi står bedre rustet. Slikt sett håper vi å være vel så godt forberedt på en konjunkturnedgang som våre konkurrenter, sier Rindal i en pressemelding.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.