IT

Neste Windows blir mer bedriftsvennlig

Microsoft letter litt på sløret.

Microsoft har tidligere vist dette skjermbildet som demonstrerer hvordan Modern UI-apper kan kjøres i vinduer, og den heldekkende startskjermen er byttet ut med en klassisk startmeny. Noen av disse endringene er ventet allerede i neste oppdatering av Windows 8.1 senere i år.
Microsoft har tidligere vist dette skjermbildet som demonstrerer hvordan Modern UI-apper kan kjøres i vinduer, og den heldekkende startskjermen er byttet ut med en klassisk startmeny. Noen av disse endringene er ventet allerede i neste oppdatering av Windows 8.1 senere i år. Bilde: Microsoft
16. juli 2014 - 09:05

WASHINGTON: Hvert år avholder Microsoft en gigantisk partnerkonferanse der partnere fra hele verden blir invitert for blant annet å få et innblikk i hvilken retning selskapet, produktene og løsningene beveger seg.

I år avholdes konferansen i Washington DC, og mer enn 15 000 partnere er på plass, deriblant nesten 100 norske.

I går skrev vi om at selskapet fremover skal et hovedfokus på nettskyen og mobile løsninger, blant annet gjennom satsinger som Azure og Office 365.

Ny Windows i emning

Operativsystemet Windows er naturligvis fortsatt et gedigent satsingsområde for Microsoft.

Selskapet har måttet tåle mye kritikk for måten de blandet sammen det klassiske Windows-grensesnittet med den nye, berøringsvennlige Modern UI-sfæren i Windows 8, men har siden lanseringen gjort en rekke endringer som gjør brukeropplevelsen mer gjenkjennelig for tilhengere av Windows 7, samt enklere å bruke for alle som ikke har berøringsskjerm.

Les også: Denne prosessoren kjører Windows uten viftekjøling

Mer bedriftsvennlig

Microsofts COO, Kevin Turner, kom under sin åpningstale inn på hvordan selskapet tenker når de staker ut kursen for neste Windows-versjon, kodenavn Treshold, som er ventet en gang i 2015.

Vi har et sterkt fokus på bedriftsmarkedet når vi utformer neste Windows, og det vil dere oppleve blant annet gjennom ny funksjonalitet. Og dere skal være helt trygge på at det er tilbakemeldingene fra brukerne som danner grunnlaget,  sa Turner og høstet begeistret applaus fra publikum.

Tidligere har Microsofts toppsjef Satya Nadella varslet endringer i Windows, blant annet at det blir et større fokus på produktivitet.

Selskapet har allerede avslørt at brukeropplevelsen vil bli mer lik Windows 7 for PC-brukere, blant annet ved å gjeninnføre en klassisk startmeny, riktig nok med en del nye elementer.

Om den blir obligatorisk eller mulig å velge bort, gjenstår å se.

Det er uansett stor sannsynlighet for at brukeropplevelsen blir noe forskjellig, avhengig om du bruker en PC med og uten berøringsskjerm eller et nettbrett.

Les også: Dette programmet holder liv i Windows XP

En app for alt

Det skal imidlertid bli langt enklere for utviklere å lage apper som fungerer på tvers av enheter, enten det er snakk om Windows-basert PC, nettbrett eller mobil.

– Vi ønsker at utviklere skal kunne skrive en app én gang, og vise den på hvilken som helst skjerm gjennom et felles API, fortalte Turner.

Microsoft skal være godt i gang med utvikling av neste Windows-versjon, men har foreløpig ikke vist det fram for offentligheten.

Turner kom heller ikke med noen dato for lanseringen. Vi følger uansett utviklingen og kommer med flere detaljer etter hvert som vi får vite mer.

Les også:

Vil du ikke bytte fra Windows XP? Her er et gratis alternativ

Dette er verdens 10 mest populære programmeringsspråk

Microsoft og Google i priskrig om nettskyen  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.