MOBIL

Neste iPad kan få firekjernet prosessor

En titt i koden til iOS 5.1 avslører at Apple har lagt til støtte for prosessorer med fire kjerner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. jan. 2012 - 11:45

Får Apples neste iPad prosessor med fire kjerner? Mye kan tyde på det. 9to5mac.com har tatt en titt på den siste betaversjonen av iOS 5.1, og funnet spor etter støtte for slike prosessorer.

Firekjernet prosessor brukes i dag av Asus Transformer Prime, som foreløpig er den kraftigste tableten på markedet. Det ventes av flere andre produsenter vil trekke sløret av slike produkter de kommende ukene.

Fire kjerner støttet

Pilene som peker mot en slik utvikling hos Apple ligger i programvaren for prosessorstyring i iOS. Her finnes det en referanse kalt "/cores/core.3". Som i andre operativsystemer numereres prosessorer fra kjerne null og oppover, så "core.3" mer enn antyder at det er støtte for fire prosessorkjerner.

En firekjerneprosessor vil ha mye større arbeidskapasitet enn en enkeltkjerneprosessor eller en tokjerneprosessor. Grunnen er enkelt og greit at det er flere prosessorer til å ta unna oppgavene.

Gir nye muligheter

Sterkere maskinvare vil åpne for nye muligheter, blant annet høyere skjermoppløsning. Acer viser i disse dager frem en tablet med fire kjerner og skjerm med full HD-oppløsning.

Slike referanser i operativsystemet setter naturligvis i gang en rekke spekulasjoner. Først og fremst at Apple kan ha en iPad 3 i ermet med en kraftig oppgradert prosessor. Systembrikken antas å få navnet Apple A6, da de to forrige systembrikkene fra Apple heter A4 og A5.

Lanseres i januar?

Det ryktes allerede om en iPad-lansering i slutten av januar. Den nye modellen skal ifølge Digitimes.com sine kilder ha en 9,7 tommers skjerm med oppløsningen 1536 x 2048 piksler. Det vil i tilfelle bety at oppløsningen blir fire ganger høyere enn på iPad 2.

Samsung skal ifølge kildene fortsatt produsere systembrikken Apple A6. De produserer fra før av A4 og A5 for Apple. Samsung skal også stå bak kamerasensoren som skal brukes, noe som i tilfelle blir første gangen Samsung leverer kamera til Apple. Oppløsningen sies å være fem megapiksler. 

Ifølge Digitimes' kilder skal batteriet i iPad 3 ha en kapasitet på 14 000 mAh.

Det er ikke annet enn naturlig at Apple tar iPad opp på fire kjerner, da Android-verdenen er på full fart i denne retningen. En slik iPad er altså ventet. Spørsmålet er bare når Apple vil lansere. Datoen som nevnes av Digitimes' kilder er 26. januar, og lanseringen skal finne sted under iWorld-konferansen som kjøres i regi av IDG.

Ta det siste med en klype salt. Det verserer en rekke datoer, som Steve Jobs' bursdag 24. februar.

LES OGSÅ: Slik ble tableten til - dette var de første

Kilder: Digitimes.com9to5mac.com, via: Klikk.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.