MOBIL

Neste generasjon Snapdragon lekket

Snapdragon får inntil fire kjerner og 2,5 GHz. Fremtiden ser rask ut.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. apr. 2011 - 07:32

En presentasjon som angivelig stammer fra et Android-arrangement i Korea viser Qualcomms planer for Snapdragon. Neste generasjon av brikken får inntil fire prosessorkjerner med hastigheter på opp til 2,5 GHz.

Snapdragon er navnet på Qualcomms systembrikke, som brukes av blant andre HTC. Systembrikken er mer enn bare en prosessor, da den i tillegg inneholder grafikkbrikke, GSM/3G-maskinvare og en rekke andre grunnkomponenter til telefonen.

Det som er lekket er informasjon oppfølgeren til systembrikken som står i HTC Sensation, som nettopp ble lansert.

LES OGSÅ: Så sterk er HTC Sensation »

Fem ganger raskere

Fjerde generasjon Snapdragon er basert på den såkalte Krait-arkitekturen, og vil komme med brikkenavnene MSM8270, MSM8930, MSM8960 og APQ8064. De skal angivelig være så mye som fem ganger raskere enn tilgjengelige systembrikker. 

LES OGSÅ: Så rask er Qualcomms nyeste Snapdragon »

Den nye generasjonen har prosessorer hvor hver kjerne kan kjøre på forskjellig hastighet og spenning. Dette betyr at begge prosessorkjernene ikke trenger å kjøre på full pinne. Ved full last skal de nye systembrikkene bruke 75 prosent mindre strøm enn dagens Snapdragon-brikker.

Konsollkvalitet

Qualcomm mener at den nye generasjonen Snapdragon vil gi deg spill med konsollkvalitet på mobilen. Nøyaktig hvilken grafikkbrikke som skal brukes er ikke kjent, så det kan være vi får en oppfølger til Adreno 220, eller at det skal brukes flere kjerner av denne grafikkbrikken.

De nye brikkene får integrert støtte for både 3G og LTE, i tillegg til Wi-Fi, GPS, Bluetooth og FM-radio. De støtter kameraoppløsninger på inntil 20 megapiksler (!), og kan ta opp og spille av video i 3D.

Mot slutten av 2011

Neste generasjon Snapdragon med inntil fire prosessorkjerner på maks 2,5 GHz skal gjøres tilgjengelig mot slutten av året. Om dette betyr at de er tilgjengelig for utprøving for mobilprodusenter, eller at mobiler med den nye generasjonen kan settes i produksjon da er noe uklart.

Kilde: Mobiletechworld.com, via GSMarena.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.