IKT

Nera-ordre til satellittbredbånd

BREDBÅND:Nera leverer utstyr for bredbåndskommunikasjon via satellitt i Asia Pacific regionen. Ill.: Nera
BREDBÅND:Nera leverer utstyr for bredbåndskommunikasjon via satellitt i Asia Pacific regionen. Ill.: Nera Bilde: NERA SATCOM

Kontrakten har en samlet verdi på rundt 125 millioner kroner.

Shin Sat leverer lavkost bredbåndstjenester i Asia Pacific-regionen. Nera har allerede i flere år samarbeidet med Shin Sat om utbygging av dette systemet. Med denne kontrakten befester Nera sin ledende posisjon i det voksende markedet for bredbånd via satellitt.

- Denne avtalen utgjør en ny milepæl for Nera. iPSTAR er et innovativt prosjekt og kontrakten som nå er inngått viser at Nera har en ledende teknologisk posisjon i dette markedet. Vi har stor tro på en bredbåndsstruktur basert på satellittkommunikasjon som en viktig og integrert del av det totale tilbudet for bredbåndskommunikasjon, sier konsernsjef Bjørn Ove Skjeie.

- iPSTAR-teknologien anses å være verdens mest effektive - med lave kostnader og brukerterminaler som har mange ganger større båndbredde enn de øvrige teknologiene som finnes i dag, sier dr. Dumrong Kasemset, styreleder i Shin Satellite.

iPSTAR-systemet, som skal settes i kommersiell drift tidlig i 2004 i utvalgte asiatiske markeder, vil levere høyhastighets Internett-tjenester via satellitt med hastigheter til og fra bruker på henholdsvis 10 Mbit/s og 4 Mbit/s.

Med en datakapasitet på mer enn 35 Gbit/s kan systemet betjene millioner av samtidige brukere, som vil kunne koble seg til systemet med billige terminaler. (fh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.