NETTARKIV

Nera nedbemanner

Det blir stadig færre industriarbeidsplasser i Norge. Ny produktgenerasjon hos Nera Networks i Bergen gjør at 100 ansatte mister jobben.

Nera Networks AS skal gjennomføre en driftsomlegging som innebærer at antallet ansatte i tilknytning til produksjon av radiolinjeutstyr i Bergen reduseres trinnvis fra 180 til 80 ansatte.

Det betyr at selskapet etter hvert vil fase ut egen produksjon av store antenner, RF-moduler og det meste av mekanisk produksjon. Omleggingen skyldes behov for optimalisering av dagens produksjon, samt forberedelse til en ny produktgenerasjon. De nye radiolinjeproduktene er slik konstruert at det vil være mer lønnsomt å benytte eksterne underleverandører. Det er ventet at driftsomleggingen vil gi en besparelse per år basert på antatt 2004-volum i størrelsesorden 30 millioner kroner.

- eerDette er en videreføring av det strukturerte arbeidet med å gjøre Nera konkurransedyktig også i fremtiden, og det er vår oppfatning at det er den foreslåtte driftsmodellen som vil gi de beste resultater, sier administrerende direktør i Nera Networks, Øyvind Isaksen.

Han beklager at driftsomleggingen vil berøre mange mennesker negativt, men fremhever at dersom man lykkes med overgangen til en ny generasjon radiolinjeprodukter, er grunnlaget lagt for mange interessante arbeidsplasser i Nera i fremtiden.

(fh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.