IKT

Nera-kontrakt i Asia

Neras Singapore-selskap Nera Telecommunications Ltd har undertegnet avtale med Globe Telecom, Inc. Phillipines som omfatter levering og installasjon av høykapasitets radiolinjeutstyr (SDH) i Globe Telecom's mobiltelefonnett.

Installasjonen av SDH-radio skal gjøres i aksessnettverkene i regionene Luzon og Visayas og komplettere selskapets fiberoptiske struktur. Den er designet for å utvide kapasitet og fleksibiltet i Globes mobilnettverk. Hensikten er å møte stadig økende kapasitetsbehov fordi nye mobiltilbehør og tjenester blir introdusert.

Neras overføringsnett skal knytte basestasjoner i de aktuelle regionene til "Base Station Controllers" (BSC) og "mobile switches" (MSC).

Prosjektet er en del av Globes ekspansjonsprogram på Filippinene for mobilnettverket i 2001 med en investeringsramme på ca 3 milliarder kroner. Globe Telecom er en av Filippinenes ledende mobiloperatører og en total telekomleverandør. Prosjektet vil bringe Globes totale investeringer i Nera-utstyr opp i 243 millioner kroner.

Nera skriver i en pressemelding at kontrakten bekrefter selskapets markedsposisjon i ASEAN-regionen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.