IKT

Nera + Eltek: Danner telekomkjempe

Finn Halvorsen
29. mai 2006 - 13:35

Styrene i Eltek ASA og Nera ASA har blitt enige om å søke å gjennomføre en fusjon mellom de to selskapene.

Fusjonsforslaget ble initiert av Eltek og vil bli basert på et bytteforhold hvor aksjonærene i Eltek og Nera vil ha henholdsvis 60 prosent og 40 prosent av det kombinerte selskapet.Mangeårige spekulasjoner

Nera har vært gjennom en mangeårig omstilling med nedbemanninger og avskalling av virksomhet. Spekulasjonene har vært mange, blant annet om et eventuelt salg til den danske hovedkonkurrenten på mobil satellittkommunikasjon Thrane & Thrane.

I stedet blir det altså en fusjon med Eltek. Dermed får Norge en ny stor telekomaktør med en omsetning opp mot fem milliarder kroner.Synergier på salg

Fusjonen vil i første rekke gi synergier på salg- og markedsføring, produksjon og administrasjon. Selskapene vil beholde sine respektive godt innarbeidede merkenavn.

De to selskapene har praktisk talt ingen overlappende produkttilbud. Spesielt innen transmisjon og kraftforsyninger til telekom ligger det store muligheter for utnyttelse av felles ressurser.

- Fusjonen gir oss også det klart sterkeste forsknings- og utviklingsmiljøet innen telekom og teknologi i Norge, sier Morten Angelil, som blir konsernsjef i det fusjonerte selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.