KRAFT

Nekter å snakke om sosial dumping

TAUS OM SOSIAL DUMPING: Tiden er ennå ikke moden for å kommentere hvorvidt Statnett som statlig monopolselskap bør gå foran i kampen mot sosial dumping, mener Statnett-sjef Auke Lont.
TAUS OM SOSIAL DUMPING: Tiden er ennå ikke moden for å kommentere hvorvidt Statnett som statlig monopolselskap bør gå foran i kampen mot sosial dumping, mener Statnett-sjef Auke Lont. Bilde: Øyvind Lie
Øyvind LieØyvind Lie
25. aug. 2011 - 14:11

Som Teknisk Ukeblad – Statnett bryter lønnsforskriften forrige tirsdag, betaler ikke den kroatiske entreprenøren arbeiderne på Sima-Samnanger-linjen ut lønn når arbeidet utsettes på grunn av dårlig vær.

Arbeidsmandsforbundet mener dette er brudd på forskriften om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter, mens El & IT Forbundet kaller det sosial dumping.

Les også:

Ingen kommentar

Prosjektleder Steinar Bygdås i Statnett har avvist lovbrudd, men har ikke ønsket å kommentere påstandene om at det er snakk om sosial dumping. Dette har heller ikke Statnetts kommunikasjonsavdeling ønsket å svare på.

Da Teknisk Ukeblad intervjuet Statnett-sjef Auke Lont på Statnetts forsknings- og utviklingskonferanse i Oslo i går, ønsket heller ikke han å kommentere saken.

– Vil Statnett gripe inn og ta regningen for Dalekovod, slik at de kan betale arbeiderne sine også når arbeidet innstilles på grunn av tåke?

– Jeg kommenterer ikke den aktuelle saken, svarer Lont.

Les også: Tåkeprat fra Statnett

– Tiden ikke moden

– Hvorfor vil dere ikke kommentere dette?

– Fordi jeg har bestemt meg for det. Vi kommer tilbake til det når det er riktig å komme tilbake til det.

– Men bør ikke Statnett som et statlig eid monopolselskap gå foran i kampen mot sosial dumping?

– Vi kommer tilbake til det når vi er modne for det.

– Når blir det?

– Det får vi se, avslutter Lont.

Les også: Entreprenører advarer Statnett

Les også:

Les også: Bruker samme regler i Norge som i Kroatia

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.