IT

Nei til videomøter i styret

FOR VIKTIG: Justisminister Knut Storberget mener at årsregnskap er for viktig til å kunne styrebehandles elektronisk.
FOR VIKTIG: Justisminister Knut Storberget mener at årsregnskap er for viktig til å kunne styrebehandles elektronisk. Bilde: Per E. Dalløkken
Espen Zachariassen, Stein Jarle OlsenEspen Zachariassen, Stein Jarle Olsen
12. feb. 2009 - 09:45

Næringslivets Hovedorganisasjon og Høyre forsøker å presse gjennom en lovendring i aksjeloven på linje med kommende endringer i allmennaksjeloven.

Les mer her: Krever styremøter på videoKlimakutt

Initiativet kom opprinnelig fra videomøteleverandør Cisco, der motivet er å redusere reisekostnader og CO 2-utslipp.

Les mer her: Nektes styremøter på video

Nekter

I februar ba Høyre om at justisministeren setter i gang et lovendringsarbeid.

Han er ikke på glid:

– Behandlingen av årsregnskap og årsberetning hører til styrets viktigste oppgaver. Det at vedtak her treffes etter en åpen dialog i et møte hvor styremedlemmene er fysisk til stede, er av betydning for en tilstrekkelig forsvarlig behandling. Departementet arbeider ikke med endringer i reglene om styremøter, skriver Storberget i sitt svar.

Helt nytt nivå Cisco-sjef Jørgen Myrland i samtale med en kollega ved kontoret i Netanya i Israel. Han vil nå invitere Storberget til demonstrasjon av Telepresence. (Foto: Stein Jarle Olsen)
Helt nytt nivå Cisco-sjef Jørgen Myrland i samtale med en kollega ved kontoret i Netanya i Israel. Han vil nå invitere Storberget til demonstrasjon av Telepresence. (Foto: Stein Jarle Olsen)

Helt nytt nivå

Cisco-sjef Jørgen Myrland mener justisministeren ikke er godt nok kjent med teknologien.

– Jeg har stor tro på at det bare er et tidsspørsmål før en helt nødvendig endring i aksjeloven tvinger seg frem. Alle styremøter og generalforsamlinger må kunne kjøres via høykvalitets videomøter. Dette vil spare virksomhetene for mye reisetid og -kostnader, og det vil ikke minst bidra til grønnere virksomheter gjennom redusert behov for transport, sier han til TU.no.

Slike høykvalitets-videomøter kalles gjerne Telepresence.

– Telepresence er en ny teknologi som gir møtedeltagere på fysisk ulike steder en opplevelse av å faktisk å sitte rundt samme møtebord. Kvaliteten på videomøter er derved løftet til et helt nytt nivå, sier Myrland.

Vil invitere ministeren

Cisco kjører allerede en stor del av beslutningsmøtene via Telepresence, og Myrland vil nå ta opplæringen i egne hender.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Jeg er overbevist om at Storberget og hans medarbeidere i Justisdepartementet vil endre standpunkt når de er blitt bedre kjent med opplevelsen og fordelene som Telepresence gir. Derfor håper jeg å kunne invitere Storberget og hans medarbeidere til å oppleve Telepresence ved vårt kontor på Skøyen så snart som mulig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.