ARKIVNYHETER

Nei til oljeboring

SIER NEI: Natur og Ungdom protesterer mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen ved åpningen av Arbeiderpartiets landsmøte 18. april. Nå sier redaksjonskomiteen i Ap også nei inntil videre.
SIER NEI: Natur og Ungdom protesterer mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen ved åpningen av Arbeiderpartiets landsmøte 18. april. Nå sier redaksjonskomiteen i Ap også nei inntil videre. Bilde: Falch, Knut
Kjetil Malkenes Hovland
21. apr. 2009 - 10:21

Arbeiderpartiet kan gå imot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

Redaksjonskomiteen i partiet går inn for at Arbeiderpartiet ikke skal åpne for oljeleting i nord, meldte NRK i dag tidlig.

Redaksjonskomiteen i partiet går inn for at Arbeiderpartiet ikke skal åpne for oljeleting i nord, meldte NRK i dag tidlig. KJEMPER MOT: Martin Henriksen i AUF prøver å snu Arbeiderpartiet mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. I dag får vi vite om han har lykkes, når landsmøtet tar stilling til saken. Scanpix

Komiteen skal ha jobbet med et kompromiss til klokken halv to natt til tirsdag.

Åpner for ny vurdering

Partiet vil vurdere spørsmålet om oljeleting i nord på nytt dersom ny kunnskap endrer situasjonen vesentlig, og dersom oljeleting ikke fører til utslipp eller skade.

Tidligere har partiet sagt at de avventer forvaltningsplanen som kommer i 2010. Årstallet er ifølge NRK tatt ut av teksten.

- Vi har ingen garantier i dag for at det ikke skjer ulykker. Risikoen er for høy, sier Martin Henriksen i AUF til NRK. Han er en av dem som har kjempet mot oljeboring i Arbeiderpartiet.

Ap-landsmøtet skal avgjøre spørsmålet tirsdag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.