PRODUKSJON

Nei til nye alu-anlegg

I 2006 stenges produksjonen som følge av de nye utslippskravene fra Statens forurensningstilsyn.

- Vi har foretatt en omfattende vurdering av situasjonen for våre anlegg i Høyanger og Årdal. Vi har konkludert med at kostnadsnivået blir for høyt i forhold til den globale konkurransesituasjonen for primæraluminium, sier Hydros generaldirektør Eivind Reiten i en pressemelding.

De gjenværende produksjonslinjene i Høyanger og Årdal vil bli videreført, og vi er i gang med tiltak for å forbedre kostnadssituasjonen ytterligere for å sikre tilstrekkelig lønnsomhet på sikt.

Hydro setter umiddelbart i gang arbeidet med å begrense virkningene i lokalsamfunnene En egen prosjektgruppe er opprettet for å forberede utfasingen av Søderberg-linjene i nært samarbeid med de ansattes organisasjoner og lokale og sentrale myndigheter.

Etter 2006 vil Høyanger ha en årskapasitet på 54.000 tonn primæraluminium, mens Årdal vil ha årskapasitet på 172.000 tonn.

Nedstenging av Søderberg-linjene vil direkte berøre om lag 120 Hydro-arbeidsplasser i Høyanger og 210 i Årdal.

Hydros styre er orientert og innforstått med at nye investeringer i Høyanger og Årdal, i forbindelse med nedstenging av Søderberg-anleggene, ikke inngår i Hydro Aluminiums strategi.

De ansattes representanter i styret reserverte seg mot oppfatningen til det øvrige styret på dette punkt.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.