FORUM

Nedleggelse i Becancour

14. nov. 2006 - 16:44

MILJØ Norsk Hydro gjør det globale miljø en bjørnetjeneste. Tony Blair i den britiske regjeringen la i forrige uke fram Nicholas Sterns rapport om konsekvenser av den menneskeskapte, globale oppvarmingen. Bare noen dager etter går så Norsk Hydro og generaldirektør Reiten ut og proklamerer nedleggelse av en av de mest moderne magnesiumfabrikkene i verden. Norsk Hydros Mg-fabrikk i Canada skal stoppes etter knapt 17 års drift!

Mg-markedet legges ytterligere åpent for magnesium fra Kina som blir produsert med langt verre miljøkonsekvenser både lokalt og globalt sett. Tony Blair antydet at skal det globale miljø reddes, må vi alle være villig til å betale «mer» for vår velstand.

For Norsk Hydro blir det snakk om å tjene mindre for å opprettholde en miljøvennlig Mg-produksjon. Men dette er Reiten og hans menn etter min mening lite interessert i og han har tydeligvis også holdt tommelen ned for bygging av en enda mer miljøvennlig Mg-fabrikk som var på planleggingsstadiet på Herøya (silmagprosessen) og som kanskje til og med var i stand til å ta opp konkurransen med de kinesiske Mg-produsentene?

Det hjelper tydeligvis svært lite å presentere godt underbygde rapporter om at «noe må gjøres» for å redde vår klode fra ekstremvær og det som verre er – når vi ikke har folk i ledende posisjoner som tar samfunnsansvar!

Jan B.Rønhaug

Medlem Tekna

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.