Finansdirektør Leif Borge presenterte et litt svakere resultat en analytikerne hadde ventet for Aker Solutions. (Bilde: Scanpix)

Nedgang for Aker Solutions

Aker Solutions' resultat

Nøkkeltall for andre kvartal 2010 (resultat fra andre kvartal 2009 i parentes):

  • Driftsinntekter: 11,9 milliarder kroner (14,324 milliarder kroner)
  • Driftsresultat: 732 millioner kroner (963 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: 640 millioner kroner (981 millioner kroner)

(©NTB)

Oljeservicekonsernet Aker Solutions har et resultat før skatt på 640 millioner kroner i andre kvartal, mot 981 millioner i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet var på 732 millioner kroner, en nedgang fra 963 millioner.

Resultatet er litt svakere enn mange analytikere ventet. Driftsinntektene for årets andre kvartal er 11,9 milliarder, mens det i fjor på samme tid var 14,3 milliarder, går det fram av regnskapet.

– God ordrebok

Bedriften fikk inn ordrer for 15 milliarder kroner i perioden, mot 20,1 milliarder i fjor. Det betyr at selskapet nå har en total ordrebok på 60,3 milliarder kroner.

– Dette er en sterk ordreinngang og ordrereserve som vil gi oss økt forutsigbarhet fremover, sier Øyvind Eriksen, arbeidende styreleder i Aker Solutions.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at det vil ta noe tid å finne Simon Lieunghs etterfølger som konsernsjef. Lieungh gikk av i juni, og Øyvind Eriksen skal ha konsernsjefrollen i mellomtiden.

Kaspihavet

Samme dag som kvartalsresultatet ble offentliggjort, melder Aker Solutions at konsernet har gått sammen med KGNT Holding i Kasakhstan i et joint venture-fellesskap under navnet Aker Caspian. Hensikten er å satse på å forsyne den voksende olje- og gassindustrien i Kaspihavet i kasakhstansk sektor, opplyses det i en melding til børsen.

Aker Solutions er et selskap i Aker ASA, en gruppe selskaper som driver med energi, maritim industri og marine ressurser. (©NTB)