OLJE OG GASS

Nedgang for Aker Solutions

Finansdirektør Leif Borge presenterte et litt svakere resultat en analytikerne hadde ventet for Aker Solutions.
Finansdirektør Leif Borge presenterte et litt svakere resultat en analytikerne hadde ventet for Aker Solutions. Bilde: Scanpix
12. aug. 2010 - 10:09
Vis mer

Oljeservicekonsernet Aker Solutions har et resultat før skatt på 640 millioner kroner i andre kvartal, mot 981 millioner i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet var på 732 millioner kroner, en nedgang fra 963 millioner.

Resultatet er litt svakere enn mange analytikere ventet. Driftsinntektene for årets andre kvartal er 11,9 milliarder, mens det i fjor på samme tid var 14,3 milliarder, går det fram av regnskapet.

– God ordrebok

Bedriften fikk inn ordrer for 15 milliarder kroner i perioden, mot 20,1 milliarder i fjor. Det betyr at selskapet nå har en total ordrebok på 60,3 milliarder kroner.

– Dette er en sterk ordreinngang og ordrereserve som vil gi oss økt forutsigbarhet fremover, sier Øyvind Eriksen, arbeidende styreleder i Aker Solutions.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at det vil ta noe tid å finne Simon Lieunghs etterfølger som konsernsjef. Lieungh gikk av i juni, og Øyvind Eriksen skal ha konsernsjefrollen i mellomtiden.

Kaspihavet

Samme dag som kvartalsresultatet ble offentliggjort, melder Aker Solutions at konsernet har gått sammen med KGNT Holding i Kasakhstan i et joint venture-fellesskap under navnet Aker Caspian. Hensikten er å satse på å forsyne den voksende olje- og gassindustrien i Kaspihavet i kasakhstansk sektor, opplyses det i en melding til børsen.

Aker Solutions er et selskap i Aker ASA, en gruppe selskaper som driver med energi, maritim industri og marine ressurser. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.