INDUSTRI

Nederlag for Unionen

Investortrioen Unionen AS har allerede droppet planene om at staten skal være deleier i av Norske Skogs fabrikker på Skogn og Hønefoss.
Investortrioen Unionen AS har allerede droppet planene om at staten skal være deleier i av Norske Skogs fabrikker på Skogn og Hønefoss. Bilde: Falch, Knut / SCANPIX
Trond Gram
9. jan. 2008 - 15:28

Torsdag avholder Norske Skog en ekstraordinær generalforsamling, etter krav fra Petter Stordalen, Ove Gusevik og Øystein Stray Spetalen.

Interessen er blitt så stor at generalforsamlingen måtte flyttes til et større lokale.

Avviser endringen

Troikaen, som den siste måneden har kjøpt seg opp til rundt seks prosent av selskapets aksjekapital, krever Petter Stordalen som representant i valgkomiteen, og Uta Stoltenberg og Jan Grini som medlemmer av bedriftsforsamlingen.

Nå avviser valgkomiteen endringer i de to organene. I en melding sendt ut i ettermiddag skriver at de har bedt om tilbakemelding fra de største norske og utenlandske aksjonærene om kandidater til styre og bedriftsforsamling og eventuelle andre forhold av betydning for valgkomiteens arbeid.

Høy terksel for endring

På bakgrunn av det anbefaler de den ekstraordinære generalforsamlingen å beholde den nåværende sammensetningen av bedriftsforsamlingen og valgkomitéen i selskapet. Det medfører nå at trioen trolig kan skyte en hvit pil etter å få gjennomslag på torsdag.

-Valgkomitéen mener det skal være en høy terskel for endringer i selskapets styrende organer utenom den ordinære generalforsamlingen, heter det pressemeldingen fra valgkomiteen, som per i dag består av Helge Evju, Idar Kreutzer, Ole H. Bakke og Gunn Wærsted.

Her er Norske Skogs redningsplan

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.