NETTARKIV

Nedbemanning hos Volkswagen

Truls Tunmo
1. aug. 2006 - 12:01

Siden juni har bilgiganten gjort solide, organisasjonsmessige endringer for å møte sine strategiske mål, skriver Finansavisen.

Omlag 2000 av selskapets ansatte har gått med på å bli kjøpt fri fra arbeidskontrakten, og i tillegg har 14000 arbeidere takket ja til førtidspensjonering.

– Selskapet må fortsette denne omstillingsprosessen, og så får vi se hva andre halvdel av dette året vil bringe, sier Elmar Zurek, spesialist på bilmarkedet i DSW Investment Management, til Bloomberg.

I følge Finansavisen har Volkswagen gått inn for å rydde opp i datterselskapene som ikke faller under forretningsområdet bilproduksjon. Blant annet har de intensjoner om å selge bilutleieselskapet Europcar. Den omfattende nedbemanningen og opprydningsaksjonen vil kunne løfte selskapet videre resultatmessig.

Volkswagen-konsernet kunne legge frem en økning i resultatet etter skatt fra 333 millioner euro i andre kvartal i fjor, til 859 euro i år. Omsetningen økte med 8 prosent til 26,6 milliarder euro. Ikke minst har en økning i antall solgte biler på 9,2 prosent bidratt til dette.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.