DRIFT OG VEDLIKEHOLD

NCC-smelteren på plass: Klar til å smelte snøen fra Oslo-gatene

S/S Terje er på plass i Oslo havn ved Akershuskaia, klar til å ta imot snø fra Oslogatene.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. des. 2018 - 13:27

De første dagene vil de ansatte på S/S Terje bruke til å installere anlegget NCC SnowClean og gjennomføre testkjøring og forberedelser, melder selskapet på sine nettsider.

- Vi vil være klare til å ta imot snø fra Oslogatene før jul, men regner ikke med at lastebilene vil komme før på nyåret. Men vi følger værmeldingene nøye, sier prosjektleder i NCC, Hans Kevin.

Det er sjette sesongen NCC smelter og renser snø fra Oslogatene. Forrige sesong ble et rekordår og 497 531 kubikkmeter snø ble smeltet og renset før det ble sluppet ut i sjøen.

- Det ble en snørik vinter. Vi har regnet ut at litt over 19 200 lastebillass med snø fra Oslogatene ble levert hos oss. Det var hektisk i perioder, men det gikk rimelig greit, sier Hans Kevin.

Enkelt er perioder var kapasiteten utnyttet maksimalt, men han er klar på at enda mere snø kan smeltes og renses i anlegget NCC SnowClean. 

- Med bedre koordinering av kjøringen av snø inn til anlegget vil vi kunne ta imot mer snø, sier prosjektlederen.

NCC SnowClean bruker sjøvann i prosessen med å smelte snøen. Så går snøen og etter hvert vannet gjennom en renseprosess før vannet slippes ut. Det er Oslo kommune som er oppdragsgiver for NCC.

- Jeg skal kanskje ikke si det, men vi håper det kommer godt med snø denne vinteren også. Flott for byens store og små innbyggere og fint for oss her på S/S Terje, avslutter prosjektleder Hans Kevin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.