BYGG

NCC skuffet over straffen

NCC-PROSJEKT: Betongdekkene falt ned fire etasjer og etterlot seg et gapende hull på Biohuset i Hamar.
NCC-PROSJEKT: Betongdekkene falt ned fire etasjer og etterlot seg et gapende hull på Biohuset i Hamar. Bilde: NCC
Dag Yngve Dahle
27. apr. 2007 - 08:40

- Vi er skuffet over en så streng reaksjon, men er naturligvis glad for at anleggsvirksomheten kan drives som før, sier NCCs administrerende direktør Sven Chr. Ulvatne i en pressemelding.

Ikke godkjent

Det var torsdag Statens byggtekniske etat (BE) NCC mister fire godkjenninger sentrale godkjenninger for bygg.

Det gjelder godkjenning som ansvarlig prosjekterende, kontrollerende for prosjektering, utførende og kontrollerende for utføring av bygninger og installasjoner-

Ulvatne påpeker at NCC fremdeles har sentral godkjenning som ansvarlig søker for bygninger og installasjoner og alle godkjenningsområder for anlegg, konstruksjoner og installasjoner.

Selskapet sier at de allerede i mars satte i verk tiltak for å gjenopprette tilliten og få tilbake godkjenningen for bygg.

- Arbeider godt

– Vi arbeider godt i hele organisasjonen for å verifisere overfor BE at godkjenningen kan gis tilbake så fort som mulig, sier Ulvatne.

Han legger til:

- NCC Construction fortsetter å være en seriøs og ledende aktør i bransjen i Norge, med kompetente og engasjerte medarbeidere som kontinuerlig gjennomfører et stort antall gode og utfordrende prosjekter. Vår egen behandling av denne saken viser med all tydelighet at NCC er og vil være en foregangsbedrift i bransjen, sier Sven Chr. Ulvatne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.