NCC sier opp 200

NCC sier opp 200
MÅ KUTTE: Peter Gjørup, administrerende direktør i NCC Construction må si opp 200 personer på grunn av finanskrise og byggestopp. Bilde: Trond Gram

Etter kuttet vil NCC har 1250 ansatte i Norge.

Tilstrammet

Det betyr at det svenskeide selskapet i ett jafs kutter nesten 14 prosent av de ansatte.

– Siden i fjor høst har det vært en spesiell og tilstrammet situasjon i markedet. Spesielt gjelder dette oppdrag for private aktører om næringsbygg. Innen anleggsvirksomheten er situasjonen bra. Totalt sett er situasjonen likevel slik at vi må redusere antall ansatte, sier adm. dir. i NCC Construction Norge, Peter Gjørup.

Uheldig

Rundt 200 personer, både funksjonærer og yrkesarbeidere blir berørt.

– Det er selvsagt svært uheldig at ansatte nå må forlate selskapet, men vi anser det som helt nødvendig slik markedet har utviklet seg, sier Gjørup.

NCC Construction Norge omsatte for seks milliarder kroner i 2008 og har virksomhet innen bygg og anlegg.

Vet ikke hvem

Ledelsen i NCC har fotsatt ikke bestemt hvem som får den tunge beskjeden om at det ikke lenger er behov for dem. – Vi skal følge alle regler som gjelder, og ha samtaler med de ansatte. Først om en måned eller to vil det være klart hvem som må gå, sier kommunikasjonssjef Cato A. Mørk. – Det ser ut til at det blir noen flere yrkesarbeidere enn funksjonærer, og det er den delen av virksomheten som jobber med private næringsbygg som er hardest rammet, sier han.

– Vi har ikke planer om ytterligere oppsigelser, men jeg kan heller ikke utelukke det. Det avhenger av hva vi får inn av nye prosjekter.

80 i Norge

Totalt hadde konsernet NCC nær 20000 ansatte ved årsskiftet.

Til og med 1. februar hadde selskapet måttet si opp 1500 personer, forteller Lovisa Lagerström Lantz, pressetalskvinne for hovedkontoret i Sverige.

Hun sier at de fordeler seg med 600 i Sverige, 500 i Danmark, 80 i Norge og resten i Finland og de baltiske landene,

– Vi har en prognose som antyder at vi i perioden fra 1. februar og frem til sommeren må kutte ytterligere 1300 stillinger, dette inkluderer de 200 som nå er kuttet i Norge, sier Lagerström Lantz.

Les mer om: